Vedr. sukkerfrikager.dk

Jeg har længe ønsket at lave sukkerfrikager.dk større, bedre og langt mere overskuelig. Derfor har jeg droppet det gamle design og gjort klar til at vise dem på denne nye side, som også kommer til at indeholde mulighed for at skrive indlæg til opskrifterne.

Jeg har også ønsket at finde et par firmaer, som kunne ønske sig et par reklamer på siden. Det er vældigt dyrt for mig at komme op med helt nye opskrifter. Tit skal jeg prøve op til fire gange inden jeg rammer den rigtige sammensætning. Jeg tager aldrig bare andres opskrifter og smider op. Jeg laver kun mine egne opskrifter. Skulle dit firma have lyst til at købe reklamer, så kontakt mig gerne.

Michael

  49 comments for “Vedr. sukkerfrikager.dk

  1. Jannie Lassen
    7. september 2012 at 6:23

    Fedt med en ny side og nye opskrifter 🙂 men tænkte om det var muligt at få tilsendt opskriften på toscakage? Jeg var inde på den gamle side og finde den, har handlet hvad jeg skal bruge, men kan nu ikke finde den 🙂 jeg skal nemlig bage den i eftermiddag/aften da jeg skal bruge den til du arrangement i morgen 🙂
    Ellers glæder jeg mig til at prøve mange flere opskrifter af.
    Hilsen Jannie 🙂

    • admin
      7. september 2012 at 9:03

      Det kan du tro, Jannie. Jeg sender dig en email med opskriften lige ny.

      Hilsen Michael

      • 16. september 2012 at 19:38

        har du også nogen god mad der ikke fed i eller fler kage ud sukker så godt mail det til mig 🙂 da jeg må ikke få for meget sukker

        • Michael
          17. september 2012 at 22:57

          Mit bedste råd er at skifte sukkeret ud med et sødemiddel fra Toft Care (http://www.toft-care.dk/produkter_p.aspx?erhverv=0&hovedKat=16). Fremragende produkter. Ellers kan du bruge Perfect Fit eller det nye Stevia-sødemiddel. Hermesetas (som du bl.a. kan købe i SuperBrugsen) har lavet et produkt med Stevia i og det smager dejligt.

          Jeg kigger faktisk lige nu på at lave nogle retter uden for meget fedt. Bl.a. is At lave is med 38% fløde er lige voldsom nok, hvis man f.eks. gerne vil tabe sig.

          • Rie Larsen
            28. december 2012 at 11:46

            jeg mangler alle dine dejlige opskrifter, kommer de igen? Har du en opskrift på sukkerfri is, gerne fedtfattig? på forhånd tak for nogle lækre opskrifter, selv dem uden diabetes er vilde med alle ting :):)

  2. Marianne Kronborg
    7. september 2012 at 10:32

    Hej! Og jeg var lige ved at gå i panik da jeg ikke kunne finde din side i går.. 🙂 kunne du maile mig opskriften på chokolademuffins..? Står lige og mangler den..

    • admin
      7. september 2012 at 12:50

      Den er sendt til dig, Marianne 🙂

      Michael

  3. Marlene
    8. september 2012 at 6:40

    Hej

    Vil du være sød at sende opskriften på hindbærmuffins og chokolademuffins til mig?

    Blev da helt panikken nu jeg har købt alle ingredienserne og opskrifterne så er væk 🙂

    På forhånd tak

    • admin
      8. september 2012 at 10:22

      Den er sendt til dig, Marlene.

      God weekend.

      Michael

  4. Ihab
    9. september 2012 at 7:08

    Fedt med en ny side og nye opskrifter men tænkte om det var muligt at få tilsendt opskriften til min email.

    • Ihab
      9. september 2012 at 7:12

      chokoladekage opskrift

      • Michael
        9. september 2012 at 8:50

        Jeg har sendt to opskrifter på chokoladekage til dig, Ihab.

        God søndag 🙂

        Michael

  5. Lene
    9. september 2012 at 7:44

    Hej Michael.
    Lyder spændende med den nye side. Vil du sende mig opskriften på dine Horn ……. står desperat og skal bruge den.
    På forhånd tak og god weekend
    Lene

    • Michael
      9. september 2012 at 8:51

      Jeg håber, at jeg har sendt den rigtige opskrift til dig. Jeg har sendt kanelhorn til dig.

      God søndag 🙂

      Michael

    • 9. september 2012 at 14:08

      Banankage til diabetes
      hilsen inger .m a

      • Michael
        9. september 2012 at 14:18

        Sendt.

        Michael

  6. sarah
    9. september 2012 at 18:26

    Nooo hvor er opskrifterne henne????

    • Michael
      9. september 2012 at 21:22

      De kommer op så snart jeg er klar med det nye design.

      Mangler du en bestemt?

      • sonja larsen
        11. september 2012 at 7:31

        hejsa kan jeg få dig til at sende mig opskriften på hindbærsnitterne da de er utrolig gode

      • sarah
        11. september 2012 at 13:04

        banankagen – hindbærsnitterne

        • sarah
          17. september 2012 at 18:03

          Halllooooo:)???

          • Michael
            17. september 2012 at 22:45

            Hvis du læste beskederne igennem ville du se, at hindbærsnitterne allerede er mellem de kommentarer jeg har skrevet. Jeg har et fast arbejde og laver dette i min meget sparsommelige fritid.

            ukkerfri og fedtfattig banankage

            Indhold:

            130 g mel
            70 g Perfect Fit
            1 vaniljestang
            3 æg
            2 tsk bagepulver
            2 bananer
            2-3 spsk minimælk

            Sådan gør du:

            Pisk æg luftige sammen med kornene fra vaniljestangen.

            Bland mel, Perfect Fit og bagepulver sammen

            Mos bananerne godt sammen med minimælken.

            Bland skiftevis mel og bananmos i de piskede æg (meget forsigtigt).

            Hæld dejen (som ligner tyk grød) ud i en sandkageform med bagepapir (ikke for stor form)

            Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i ca. 45 minutter.

            Opskriften på smørcreme skal baseres på din egen smag, men her er min version.
            Jeg laver aldrig til en hel kage, for så er den spist på ingen tid. Jeg laver gerne til 1/3.

            3-4 spsk skummetmælkspulver fra Vægtkonsulenterne
            1 spsk flydende Becel
            1-2 spsk minimælk
            1 tsk flydende vaniljeessens
            1 tsk citron saft

            Bland først skummetmælkspulver sammen med Becel.

            Hæld mælk, vanilje og citronsaft i og rør det rigtigt godt sammen (2-3 minutter)

            Hvis du ønsker en tyk creme, skal du putte mere pulver i.

            Skær kagen igennem og smør cremen ud. Jeg sætter altid kagen i køleskabet natten over.

  7. Connie Pedersen
    10. september 2012 at 15:20

    Hej savner din side med opskrifter. Ikke en bestemt men havde lige lyst til at lave en sukkerfri kage men så vupti er opskrifterne væk fra siden.

    Håber du snart er klar med den nye side.

    Connie

  8. 10. september 2012 at 17:32

    Hej Michael
    Jeg kiggede efter en æble og kage kombination, men der er god tid, så jeg kigger ind senere på måneden. Tak for gode opskrifter.

  9. Xenia lynggaard
    10. september 2012 at 17:43

    Hejsa hvornår kommer dine opskrifter tilbage, troede lige jeg skulle ind og vælge mig en kage jeg ville bage, men blev snydt øvøvøvøv………

  10. Sara
    11. september 2012 at 5:09

    åh, står akut og mangler en velegnet opskrift til min søns børnehave!
    Fik anbefalet denne side:)
    Vil du ikke være sød at sende 2 opskrifter?
    1 chokoladekage og 1 valgfri:)
    Håber du kan hjælpe mig..
    På forhånd tak:)
    Mvh Sara

  11. Sonja larsen
    11. september 2012 at 7:35

    Hejsa Michael, kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på hindbærsnitterne
    Vh Sonja

    • Michael
      16. september 2012 at 0:13

      Sukkerfri Hindbærsnitter

      Indhold:

      400 g mel
      100 g flydende Becel
      100 Perfect Fit
      1/4 dl minimælk
      1 æg
      1 stang vanilje
      1/2 tsk bagepulver

      Sukkerfri hindbærmarmelade

      Sådan gør du:

      Bland alt godt sammen (undtagen hindbærmarmeladen).
      Hvis du har svært ved at få dejen til at hænge sammen, så brug 1/4 dl minimælk.

      Del dejen i to lige store klumper og sæt dem 30 minutter i køleskabet. Efter 30 minutter tager du dejen ud og ælter den første klump lidt, så den er til at arbejde med.

      Nu skal du bruge to stykker bagepapir. Læg den første klump dej ind mellem de to stykker bagepapir. Meningen er, at du nu skal rulle bunden ud til dine hindbærsnitter. Rul dejen ud indtil den er ca. 2 mm tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir og flyt den udrullede dej over på en bageplade. Smør godt med hindbærmarmelade ud over hele dejen.

      Rul næste klump dej ud på samme måde som du gjorde med den første.
      Husk de to deje skal matche hinanden nogenlunde i størrelse.

      Nu skal den sidste udrullede dej flyttes over på dejen smurt med hindbærmarmelade, og det er ikke lige sådan at gøre. Normalt tager jeg en dyb vejrtrækning, beder en stille bøn og vipper den over fra siden, næsten som en pandekage.

      Bag i ca. 20 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

      Når du tager dejen ud af ovnen, skal den skæres ud i den størrelse, der passer dig.

      Serveres med glasur lavet af Flordrys fra Atwel.

  12. charlotte brage
    11. september 2012 at 7:47

    hejsa.
    jeg har kørt, at du har en fantastisk opskrift på kerneboller. Kan du være sød, at sende den til mig?
    hvor er det fantastisk, at du gider dele det med alle os. Tak for det!

    • Michael
      16. september 2012 at 0:17

      Sukkerfri fedtfattige kerneboller

      Indhold:
      350 g hvedemel
      2-3 dl klid
      25 g flydende Becel
      25 g gær
      2½ dl minimælk
      1/2 tsk salt
      3/4 spsk Perfect Fit

      3-4 dl kerner (gerne 5 hvis du elsker groft brød):
      F.eks. lidt 5-kornsblanding, solsikkekerner og græskarkerner.

      Sådan gør du:
      Start med at hælde alle kernerne i en lille gryde sammen med 4-5 dl vand. Varm det godt op så det bobler i 4-5 minutter og lad det så stå og køle lidt af. Hvis du får for lidt vand i, kan du altid hælde en dl mere i. Rør rundt så de ikke brænder på. Når kernerne skal bruges, må der helst ikke ligge for meget vand tilbage. Du kan evt. si dem, men det burde ikke være nødvendigt, da kernerne suger meget vand.

      Hæld mælken i en skål og smuldr gæren i og rør, til det er opløst. Hæld Becel i og rør.

      Vej melet op og bland salt og Perfect Fit i melet. Hæld det langsomt i mælken. Rør rundt.

      Når det hele er rørt godt sammen, skal du have kernerne i dejen. Bland det hele i og rør godt rundt. Du skal 99% sikkert have mere hvedemel i dejen nu, fordi kernerne er våde og bløder dejen en del op. Ælt og hæld mel i indtil du har en flot fast dej. Dejen må dog ikke være alt for hård, men det er nærmest umuligt at gøre noget forkert med denne dej.

      Sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket, i 30 minutter.

      Ælt bollerne godt i hånden, form dem, og sæt dem på bagepapir.
      Lad dem efterhæve i 15-20 minutter.

      Pensl bollerne med mælk eller æg (bruger jeg) og kom evt. kerner oven på.

      Bag bollerne i 10 minutter ved 225 grader.
      (Tip: Boller er færdige, når du banker under bunden og de lyder hule)

      Disse boller er klart bedst, hvis de lunes 4-5 minutter i ovnen inden servering.

  13. Inger Hanne Jensen
    11. september 2012 at 16:18

    Hej står lige og mangler din side med opskrifter, men den er væk.
    Inger

  14. Annemette
    12. september 2012 at 7:38

    Hej. Er så glad for siden. Håber ikke det varer for længe inden du er klar på ny. Vil du sende mig opskriften på toscakagen ?
    Mvh. Annemette

    • Michael
      16. september 2012 at 0:19

      Toscakage:

      Indhold:

      2 æg
      65 g Perfect Fit
      60 g flydende Let Becel
      2 spsk. citronsaft
      1 spiseske (spsk) minimælk
      1 spsk ymer eller lignende
      100 g hvedemel
      1 tsk vaniljesukker
      1 tsk bagepulver

      Fyld:

      100 g smuttede og hakkede mandler.
      30-40 g flydende Let Becel
      3/4 dl Flordrys fra Atwel
      1 spsk hvedemel
      ½ spsk Perfect Fit
      3 spsk minimælk

      Sådan gør du:

      Pisk æggene rigtig godt og skummende sammen med vaniljen.

      Pisk citronsaften i, dernæst mælk og ymer. Til sidst Becel.

      Bland mel, bagepulver og Perfect Fit. Pisk det i massen.

      Bag kagen ved 150 grader midt i ovnen i 35 minutter.

      Meget gerne i en rund springform, f.eks. med bagepapir i.

      Mens kagen bager skal du lave fyldet:

      Smelt Becel i en gryde og tilsæt de hakkede mandler.

      Bland Flordrys, hvedemel og Perfect Fit. Hæld det i gryden og rør det godt ud i mandlerne.

      Tilsæt minimælk.

      Massen må ikke være for tør. Hvis den ikke ligner en tyk grød, så skal du have lidt mere becel i.

      Når kagen har bagt de første 35 minutter, tager du den ud og hælder mandelmassen over kagen. Sæt den ind igen og lad den bage yderligere 20 minutter. Du kan med succes grille toppen af kagen lidt, men endeligt ikke for længe.

  15. trine
    13. september 2012 at 11:48

    Hej.
    Kan du sende mig opskriften på chokomuffins?
    Jeg har opfundet en rigtig god kage som minder om mazarin lavet på kartoffel kikærter og mandelmel. Så både sukker og gluten og laktosefri. Hvis du har lyst til at afprøve den og evt ha den med på di på din hjemmeside.
    Mvh trine

  16. Mark
    14. september 2012 at 15:34

    Hej, super side da min søn på 8 år har diabetes 1 og derfor er disse kage opskrifter super, så savner din side..

    Men vil du sende skriften på kanel snegle og hindbærsnitter

    Tak hilsen mark

    • Michael
      16. september 2012 at 0:21

      Hej Mark. Opskriften på hindbærsnitter er lidt længere oppe på denne side 🙂 Her er kanelsneglene:

      Sukkerfri kanelsnegle

      Indhold:
      450 gram mel
      3/4 dl Perfect Fit
      1/2 tsk. salt
      1/2 tsk. stødt kardemomme
      35 gram flydende Let Becel
      25 gram gær
      2½ dl mælk (0,5% minimælk)

      Fyld:
      60 gram flydende Let Becel
      3/4 dl Flor-Drys (eller evt. Perfect Fit)
      2-3 tsk. stødt kanel
      Mælk (bare en lille smule indtil massen er tilpas nem at smørre ud)

      Sådan gør du:

      Bland kardemomme, salt, Perfect Fit og mel.

      Lun mælken, smuldr gæren ud i mælken og rør ind til det er opløst.

      Hæld mælken i melet og rør det godt igennem.

      Hæld dejen ud og ælt den godt igennem på bordet.

      Dejen hæver i 30 minutter

      Rul dejen ud (fx 25×35 cm) og smør fyldet på.

      Nu skal dejen rulles sammen til en roulade, og det kan være en prøvelse. Fyldet kan være svært at holde inden for, men det er der ikke noget at gøre ved. Når dejen er rullet sammen, skal den skæres i skiver og lægges på en bagelpade med bagepapir.

      Lad dem efterhæve i 15 minutter.

      Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 12 minutter.

      Kan serveres med glasur lavet af Flordrys rørt med vand.

  17. Conny Schäfer
    14. september 2012 at 23:42

    Hej Michael
    Jeg vil glæde mig til din nye side, men jeg skal bruge et par opskrifter om ca. 14 dage, så hvis du vil sende mig et par eller tre vil jeg blive meget glad. Banankage lyder godt, noget med æbler og kanel og evt. en god lagkage/tærte.
    Jeg skal holde fødselsdag og jeg tror familien forventer det sædvanlige store kagebord, men da min mand har fået diabetes og vi andre nok heller ikke tager skade af at spare lidt på kalorierne, havde jeg håbet på din hjælp til et par lækre opskrifter.
    På forhånd tak
    Hilsen Conny

    • Michael
      16. september 2012 at 0:28

      Jeg kigger lige mine opskfiter igennem. Har faktisk lavet en ny slags æblekage med hasselnødder og gode krydderier i dag. Kanel har meget muligt en stimulerende effekt på blodsukker, og da både jeg selv og min kæreste igennem 16 år begge har haft positive oplevelser med kanel i bagværk, så vil jeg muligvis kigge lidt nærmere på det.

      Til en start synes jeg du skal prøve at lave disse boller.

      Sukkerfri Æbleboller med kanel

      Der bliver ca. 12 boller ud af den her portion, afhængigt af hvor store du laver dem. De er helt fantastiske og er rimeligt lette at lave.

      Du kan selv bestemme, om du vil have lidt mere kanel i bollerne. Visse af os har et svagt punkt, når det kommer til kanel.

      Indhold:

      25 g gær
      ½ dl minimælk
      ½ tsk salt
      ½ dl fedtfattig A38 eller lignende
      ½ dl havregryn
      1 æggehvide
      1 spsk. Perfect Fit
      1 tsk. kanel
      80-90 g groft revne æbler
      170 g hvedemel

      Sådan gør du:

      Lun mælken en smule (endeligt ikke for meget) og opløs gæren i mælken.

      Tilsæt A38 og æggehvide til mælken og rør det godt ud.

      Bland mel, kanel, Perfect Fit, salt og havregryn. Hæld det i mælken og ælt det en smule. Tilsæt revne æbler.

      Ælt det godt sammen og lad dejen hæve ca. 40-50 minutter.
      (Dejen skal ikke hænge for meget fat til hænderne, så du skal sikkert have noget mere mel i).

      Slå dejen ned, form boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

      Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

      Pensl dem med et sammenpisket æg.

      Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

      (Boller er færdige, når de lyder hule, når du banker dem på undersiden)

      • Conny Schäfer
        17. september 2012 at 22:39

        Tak – de lyder lækre dem vil jeg prøve, jeg har også snuppet de andre opskrifter du har givet til andre.
        MVH Conny

  18. Randi
    7. oktober 2012 at 6:12

    Du havde en fantastisk opskrift på drømmekage på din gamle side. Kunne du evt. sætte den ind her (eller sende til mig).
    Og så må jeg lige rose – det er seriøst den bedste side med sukkerfri opskrifter jeg er stødt på (glæder mig til du får lagt dine opskrifter ud her igen). Du kunne overveje at udgive en bog – jeg tror der er publikum nok!

  19. 8. oktober 2012 at 7:11

    hvor er alle opskirfer hen, savner så meget den bruger den altid når jeg skal bage.
    og en ting mere har du prøvet og lave lagkage bund og crem sukkerfri hvis jeg så lige det her ind, da de andre jeg har afprøvet ikke er godé , men alt hvad ejg har prøvet her ind fra er godt.
    og hvad med en gulerødes kage er det noget du har afprøvet

  20. Tina Sommer Friis
    25. oktober 2012 at 22:17

    Hejsa.
    Jeg får besøg af en diabetesramt kaffegæst i weekenden og kunne godt tænke mig at præsentere hende (og os selv!!) for din sukkerfrie udgave af Drømmekagen fra Brovst. Jeg kan ikke få lov at kopiere den til et worddokument, men mit syn gør, at jeg ikke for godt kan følge opskriften uden at få den forstørret… Kan/vil du hjælpe?

  21. Michael
    2. november 2012 at 15:07

    Indtil videre er kopibeskyttelsen væk. Mit problem er, at folk/websites er ligeglade med det arbejde jeg hælder i opskrifterne og bare stjæler mine ting uden at blinke. Når men har brugt fem forsøg på at ramme den rigtige smag på drømmekage fra Brovst, og andre sider så gladeligt stjæler det, så bliver jeg småirriteret.

  22. Else Gade
    10. november 2012 at 13:53

    Halløjsa kære fætter.

    Jeg ved du har en kanon god opskrift på vaniliekranse.
    Den vil jeg meget meget gerne bede dig sende til mig.

    hilsen
    Else

  23. Mie
    26. november 2012 at 5:17

    Hej Michael

    Det er efterhånden blevet en tradition at jeg hvert år bager nogle vaniliejulesmåkager til jul, men det ser ikke ud til at du har fået lagtopskriften ud. Er et noget du kan hjælpe med?

    Mange hilsner Mie

  24. Lis Engelund
    16. december 2012 at 10:19

    Jeg kom til at nævne din skønne side til en skribent på http://www.bryggebladet.dk. Under siden Kultur side 3.
    Du kan selv se det på hjemmesiden og kan du ikke finde det så skriv til mig og jeg skal sende det til dig.
    Tak for en skøn side som jeg anbefaler til alle der har brug for den og andre som jeg synes skal kende den.
    Lis

    • Michael
      17. december 2012 at 0:47

      Tusind tak, Lis. Det betyder alverden for mig, at I synes om siden.

      Jeg sætter stor pris på dine pæne ord.

      michael

  25. Lisbeth
    10. oktober 2014 at 20:34

    Hej

    Min mand er diabetiker. Kunne du ikke være rar at sende mig en opskrift på en lækker bagt æblekage med Stevia, da det jo er et naturprodukt. Jeg skulle meget gerne bage den i morgen, da vi skal have gæster på søndag. På forhånd tak:)

    Lisbeth

    • Michael
      10. oktober 2014 at 21:02

      Jeg bager ikke med Stevia og har ingen opskrift på æblekage 🙂

      Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *