Sukkerfri æbleboller med kanel

Der bliver omkring 12 boller ud af den her portion, afhængigt af hvor store du laver dem. De er helt fantastiske og er rimeligt lette at lave. Det er vigtigt, at bollerne får tid til at hæve. Gær nedbryder kulhydrater og laver det om til kuldioxid. Kuldioxid kan ikke slippe ud af dejen og derfor hæver den.

Du kan selv bestemme, om du vil have lidt mere kanel i bollerne. Visse af os har et svagt punkt, når det kommer til kanel.

 

Indhold:

25 g gær
½ dl minimælk
½ tsk salt
½ dl fedtfattig A38 eller lignende
½ dl havregryn
1 æggehvide
1 spsk. Perfect Fit
1 tsk. kanel
80-90 g groft revne æbler
170 g hvedemel

Sådan gør du:

Lun mælken en smule (endeligt ikke for meget) og opløs gæren i mælken.

Tilsæt A38 og æggehvide til mælken og rør det godt ud.

Bland mel, kanel, Perfect Fit, salt og havregryn. Hæld det i mælken og ælt det en smule. Tilsæt revne æbler.

Ælt det godt sammen og lad dejen hæve ca. 40-50 minutter.
(Dejen skal ikke hænge for meget fat til hænderne, så du skal sikkert have noget mere mel i).

Slå dejen ned, form boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl dem med et sammenpisket æg.

Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

(Boller er færdige, når de lyder hule, når du banker dem på undersiden)

  10 comments for “Sukkerfri æbleboller med kanel

  1. Christel
    8. januar 2013 at 7:09

    Mums – det er lige som at spise en kanelsnegl – jeg brugte 2 tsk. kanel.:)

  2. Mark
    20. januar 2013 at 16:49

    De er super gode man behøver ikke putte noget oven på dem nok en af de bedste opskrifter på boller ;0)

  3. Lili
    24. januar 2013 at 12:42

    Hej – jeg er nybegynder diabetiker så jeg har brug for lidt hjælp med hensyn til dine opskrifter især med perfect fit – jeg vil hellere bruge stevia, som jo er et naturprodukt, men hvor meget søder stevia i forhold til perfect fit og de andre kunstige sødestoffer – jeg glæder mig til at benytte dine opskrifter, det er meget befriende at der stadig er mulighed for lidt lækkert ind i mellem – mvh Lili

    • Michael
      24. januar 2013 at 13:10

      Hej Lili,

      Jeg er ikke helt stiv i Stevia. Faktisk har jeg aldrig brugt det, da Perfect Fit og meget lignende produkter giver mig langt flere muligheder for at hive en masse fedtstof ud af de opskrifter jeg laver.

      Som “gammel diabetiker” (jeg er 43 år og har haft diabetes siden jeg var 14 år) har jeg meget fokus på fedtstoffet. Sukker kan hurtigt omsættes, mens fedtstof virkelig kan banke til et blodsukker. Ikke hermed sagt, at sukker ikke gør det, men det er noget hurtigere ude af kroppen.

      Du skal i øvrigt være meget opmærksom, når du køber Stevia-produkter. Nogle af dem har rørsukker i sig, men det er ikke helt nemt at læse på forsiden af glasset.

  4. Annelise Andersen
    5. marts 2013 at 10:42

    Tusind Tak for en lækker opskrift.Hele familien syntes de er lækre de boller,godt vi har sådan nogle friske mennesker,der vil levere opskrifter til os andre.
    Tusind Tak.
    Mvh.Annelise

  5. Line
    6. december 2013 at 23:07

    Kan man evt anvende skyr eller kvark istedet for A38?

    • Michael
      7. december 2013 at 0:44

      Hej Line.

      Det er jeg ret sikker på du kan. Skyr er ret godt til bagning synes jeg og med 0,2% fedt er det oplagt at prøve.

      Michael 🙂

  6. Anja
    20. december 2014 at 8:42

    Hej. Nu skal jeg afprøve denne opskrift og glæder mig! 🙂

    Men ved du cirka hvor mange kc. Der er i pr. Bolle? 🙂

    Mvh Anja

    • Michael
      20. december 2014 at 23:32

      Jeg ved det ikke præcist, men det er bestemt ikke meget. Specielt hvis du bruger et meget fedtfattigt som angivet.

  7. Anja
    21. december 2014 at 17:53

    Bare iorden tak for svar. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *