Sukkerfri blåbærkage

Du kan få et ordentligt skud vitaminer og antioxidanter med denne kage. Der er nemlig 250 gram dejlige og sunde blåbær i, meget lidt fedtstof i forhold til andre kager og en meget stor smag af sommer.

Jeg har endnu ikke prøvet, men jeg er ret sikker på, at du kan bruge hindbær eller søde brombær i stedet for. Hindbær vil muligvis blive meget bløde, men brombær kan skæres midt igennem, så stykkerne bliver af en mere spiselig størrelse.

Indhold:

3 æg
130 g Perfect Fit
185 g hvedemel
250 g blåbær (du kan fint bruge frosne)
60 g flydende Let Becel
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær

Sådan gør du:

Pisk de 3 æg godt luftige.

Bland mel, Perfect Fit, bagepulver, kardemomme og ingefær.

Pisk det langsomt i æggene.

Pisk Becel i.

Hæld dejen i en springform med bagepapir (eller smurt med fedtstof).

Strø dine blåbær ud over kagen og lad dem synke lidt ned i kagen.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter.

  3 comments for “Sukkerfri blåbærkage

  1. Susanne
    11. januar 2014 at 16:55

    Har lige bagt denne PRAGTFULDE kage, den kan varmt anbefales. Jeg hakkede en håndfuld mørk chokolade og puttede det i kagen – god smag. Tak for en god side, med mange skønne opskrifter.

  2. Camilla
    10. maj 2014 at 10:52

    Jeg har det hermitas sødemiddel, kan man bruge det i stedet og er der nogen vægtforskel?

    • Michael
      10. maj 2014 at 10:59

      Personligt har jeg aldrig prøvet at bage med det, Camilla, så jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg ville få fat på Perfect Fit (Kan købes i bl.a. SuperBrugsen) eller denne fra Toft-care.dk: Atwell Sødemiddel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *