Sukkerfri Bondebrød

Her er et rigtig godt franskbrød, hvis du kan lide det en smule eksotisk, yderst fedtfattigt og uden sukker.

Jeg bagte det i weekenden, og selv om jeg brugte en del tid på at overveje, hvordan jeg bedst gjorde brødet mere sundt, så viste det sig at være enormt nemt at lave.

Passer perfekt til fx fedtfattigt pålæg, mens det er lunt.

Indhold:

180 gram hvedemel
150 gram speltmel
20 gram klidmel
3 dl vand
25 gram gær
½ tsk. salt
1 tsk. oregano
Lidt kværnet peber
2 soltørrede tomater (hakket godt i stykker)

 

Sådan gør du:

Hæld det håndvarme vand i en skål og opløs gær i vandet.

Bland de 3 slags mel og hæld ca. 150 gram af melet i vandet og rør kraftigt.

Tilsæt krydderier og de hakkede tomater. Rør godt.

Hæld resten af melet i og rør godt. Dejen skal være som en grov grød.

Hæld dejen i en sandkageform og stil den til hævning et lunt sted i MINDST 4 timer.

Bag brødet midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 225 grader.

Jeg bruger varmluftovn, og 30 minutter passer perfekt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *