Chokoladekage med kokos

Jeg har længe savnet en sukkerfri og rimelig fedtfattig chokoladekage. Der er kokosmel og flydende Becel i denne kage, og selv om jeg har barberet meget af fedtet væk, så skal den stadig spises med måde.

Et stykke af den her kage sammen med ISISs fantastiske nye sukkerfri is er helt fantastisk. Men husk at gå en lang tur inden, så du kan se dig selv i øjnene bagefter.

 

Indhold:

175 g hvedemel
75 g kokosmel
2 tsk bagepulver
3-4 spsk kakaopulver
75 g flydende Becel
90 g Perfect Fit
4 æg (du skal bruge både blommer og hvider)
1½ dl minimælk

 

Sådan gør du:

Pisk de 4 æggeblommer. Pisk i 1-2 minutter, til du har en pæn jævn masse.

 

Bland mælk og Becel og rør det langsomt i æggemassen.

 

Vej mel op og bland det godt sammen med kokosmel, kakao, Perfect Fit og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen og rør stille rundt, indtil det er blandet godt.

 

Pisk hviderne fra de 4 æg og vend det roligt i dejen.

 

Nu skal dejen hældes i en sandkageform.
Jeg bruger altid bagepapir i formen, da jeg får det pæneste resultat på den måde.

 

Bag kagen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter.
Du kan stikke en gaffel ned midt i kagen. Hvis dejen stadig hænger ved gaflen, så er den ikke færdig.

 

Tip:
Hvis du synes, at kagen bliver lidt for tør efter et par dage, kan du sagtens give den 15-20 sekunder ved laveste effekt i mikrobølgeovnen.

 

  5 comments for “Chokoladekage med kokos

  1. Sussi
    11. marts 2013 at 22:03

    Jeg er lidt af en slik mund og det er min mand osse så for at passe på den slanke linie lavede jeg denne kage men den tilfredsstillende os ik. Jeg kunne ik lide den den smagte ik af noget. Min mand spiste lidt af den

    • Michael
      17. marts 2013 at 14:59

      Fair nok, Sussi 🙂 Brugte du nøjagtigt de ting i opskriften? Altså Perfect Fit, o.s.v.? Mange sukkererstatninger er nærmest ubrugelige pga. deres ringe sødeevne. F.eks. Frk. Skrumps bagesød er ikke et sødemiddel jeg vil foreslå nogle at bruge.

      Håber du finder en anden kage der smager dig 😉

      Michael

  2. Gullvig Christensen
    12. marts 2013 at 18:58

    Hej.
    Jeg har lige bage denne chokolade kage, jeg kom lidt vanillie i og jeg synes den er god, endnu en gang, tak fordi du deler dine opskrifter med os andre.

  3. Lis Kamper
    27. juni 2013 at 8:22

    Istedet for perfect fit, kan man så bruge perfect Stø??
    I opskriften, det er nemlig det jeg kun har hjemme

    • Tanja Viola
      17. august 2013 at 7:12

      @Lis Kamper…. Prefect fit, er en sukker og fedt erstatning… strø er kun sukker, så bytter du det ud skal du nok også tilsætte noget mere becel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.