Sukkerfri figenkugler med marcipan

Som lovet er jeg gået i gang med at lave forskellige kager, I kan kaste jer over i julen.

I dag har jeg lavet figenkugler med sukkerfri Odense marcipan. De er karakteristiske og søde i smagen. Til opskriften skal du bruge en foodprocessor eller stavblender.

Som altd skal slik, med eller uden sukker, spises med måde.

 

Indhold:

9-10 tørrede figner
100 g sukkerfri Odense marcipan
3 spsk appelsinsaft
1-2 spsk Flordrys (bl.a. Brugsen og Kvickly forhandler det)
86% mørk chokolade

 

Sådan gør du:

Skær først stilkene af alle fignerne og skær så fignerne i små stykker.

Hak marcipanen i mindre stykker og kom det i en foodprocessor (eller brug en stavblender) sammen med fignerne og appelsinsaften.

Blend det hele rigtigt godt, så der ikke er klumper tilbage.

Rul marcipanmassen til mindre kugler og sæt dem i køleskabet.

Smelt chokoladen over vandbad (eller meget kort og forsigtigt i mikrobølgeovn).

Vend marcipankuglerne i chokoladen, sæt dem på bagepapir og køl dem af i køleskabet.

Når de er kølet af, vender jeg dem en ekstra gang i den smeltede chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *