Sukkerfri Grahamskiks

Kiks er ikke noget, man kan vælte sig i, hvis man har diabetes eller er på slankekur. Hvis du kigger på indholdsfortegnelsen på pakningerne, vil du se, at de er rene kaloriebomber.

Der er flydende Becel i disse kiks, men en del er blevet skiftet ud med minimælk for at gøre kiksene mere tilgængelige for alle. Du kan skære ca. halvdelen af saltet væk, hvis du har for højt blodtryk eller bare ikke kan lide salt.

 

Indhold:

250 gram grahamsmel
30 gram Perfect Fit
75 gram flydende Becel
½ tsk. hjortetaksalt
½-1 tsk. salt
2-3 spsk. minimælk

 

Sådan gør du:

Bland mel, Perfect Fit, hjortetaksalt og salt. Hæld flydende Becel og mælk i.

 

Ælt det godt sammen. Hvis det er for blødt, hælder du lidt mere mel i.
Dejen skal hænge godt sammen og være til at lave en klump ud af.

 

Rul dejen ud på bordet, ca. 3-4 mm tyk. Det er nemmest at trykke dejen lidt flad og så bruge kagerullen, mens du hælder lidt grahamsmel oven på dejen. Hvis du ikke bruger lidt mel, vil dejen hænge fast i rullen.

 

Jeg brugte et æggebæger til at stikke kiksene ud.
Lad dem hvile lidt inden du sætter dem i ovnen.

 

Bag kiksene ved 180 grader i ca. 12-14 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.