Sukkerfri og fedtfattig banankage

Nogle gange er det trist at have sukkersyge. Hvis man endeligt falder over et stykke kage, der ikke smager lige så kedeligt som det ser ud, så stiger blodsukkeret.

Jeg har lavet en sukkerfri banankage, som ikke er tilsat Becel eller smør. Godt nok er der bananer i, men det er til at leve med. Ydermere har jeg lavet sukkerfri og fedtfattig “smørcreme”.

 

Indhold:

130 g mel
70 g Perfect Fit
1 vaniljestang
3 æg
2 tsk bagepulver
2 bananer
2-3 spsk minimælk

 

Sådan gør du:

Pisk æg luftige sammen med kornene fra vaniljestangen.

 

Bland mel, Perfect Fit og bagepulver sammen

 

Mos bananerne godt sammen med minimælken.

 

Bland skiftevis mel og bananmos i de piskede æg (meget forsigtigt).

 

Hæld dejen (som ligner tyk grød) ud i en sandkageform med bagepapir (ikke for stor form)

 

Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i ca. 45 minutter.

 

 

Opskriften på smørcreme skal baseres på din egen smag, men her er min version.
Jeg laver aldrig til en hel kage, for så er den spist på ingen tid. Jeg laver gerne til 1/3.

3-4 spsk skummetmælkspulver fra Vægtkonsulenterne
1 spsk flydende Becel
1-2 spsk minimælk
1 tsk flydende vaniljeessens
1 tsk citron saft

Bland først skummetmælkspulver sammen med Becel.

Hæld mælk, vanilje og citronsaft i og rør det rigtigt godt sammen (2-3 minutter)

Hvis du ønsker en tyk creme, skal du putte mere pulver i.

 

Skær kagen igennem og smør cremen ud. Jeg sætter altid kagen i køleskabet natten over.

 

  13 comments for “Sukkerfri og fedtfattig banankage

  1. Niels
    14. november 2012 at 21:40

    Spændende du først siger den er uden becel eller smør men længere nede siger du man skal røre mælk og becel sammen ??

    • Michael
      14. november 2012 at 23:58

      Som du kan se er KAGEN uden Becel. Om du vil lave en creme til kagen er din egen beslutning. Men selve kagen er uden Becel, og kan meget nemt spises uden creme.

  2. Niels
    14. november 2012 at 21:40

    Pulver sorry

  3. Nanna
    22. januar 2013 at 10:19

    Tak for alle dine gode ideer til fedt- og sukkefri kager. Det er skønt, at du har så mange gode forslag.
    Du har ret – livet kan nemt blive kedeligt uden søde sager 🙂

  4. Mia Gammelgaard
    28. maj 2013 at 13:27

    Åh hvor ser den skøn ud…. MUMS!
    Ved du om den kan laves uden mel? og hvor mange mennesker bliver der til?

    taaaark for den gode inspiration 🙂

    • Michael
      29. maj 2013 at 22:44

      Jeg vil ikke tro, at det bliver det samme uden mel. Faktisk vil jeg tro det bliver lidt rod. Du kan eventuelt prøve at erstatte 25% af melet med mandelmel. Men mandelmel koster på kaloriesiden 🙂

      Jeg er glad for at du synes om mine opskrifter. Det har kostet blod, sved og tårer. Men også man sjove timer i køkkenet inden jeg rammer den rigtige smag.

  5. Sine
    29. maj 2013 at 13:17

    Hej, jeg tænkte på om man kan bruge flydende sød istedet for perfect fit?(-:

    • Michael
      29. maj 2013 at 22:49

      Ja det kan du godt. Førhen kunne du ikke, men nu kan det åbenbart godt både opvarmes og koges, Det reducerer dog IKKE fedtstofferne i opskrifterne, så du skal bruge minimum 30% mere fedtstof, hvis du bruger Perfect Sød.

      1 tsk. Perfect Sød = 40 g sukker
      1 spsk. Perfect Sød = 8 spsk. sukker
      1 spsk. Perfect Sød = 120 g sukker
      10 g Perfect Sød = 80 g sukker
      100 g sukker = 12,5 g Perfect Sød

      Et godt råd er at bruge en smule mere end der står. Dog kun en smule mere. En spsk. skal ikke laves til TO spsk, 😉

  6. john
    14. august 2013 at 7:20

    er der andre sukkefri midler istedet for Perfect Sød

  7. Tina
    28. september 2014 at 16:31

    Du skal ha tusind tak fra en taknemlig mor der endelig har fundet en side med opskrifter som hun kan bage sammen med sin datter på ti år med ADHD…
    Mvh tina

  8. Pernille
    23. november 2014 at 20:53

    Hvor mange mennesker bliver der cirka til? 🙂

    • Michael
      24. november 2014 at 11:58

      Jeg lavede den i en sandkageform (ikke for stor). Der er til 5-6 mennesker vil jeg mene.

  9. Mette
    16. februar 2015 at 21:34

    Hej Michael
    Takker for de fine opskrifter og hvilken glæde det dog giver. Jeg har i flere år forsøgt mig frem med de forskellige kager da jeg elsker at bage, ikke bare til mig, men også min svigerfar og hans tvillingebror. Jeg har så selv fået konstateret type 2 sommeren 2014. Nu kan jeg atter glæde mig over at bage og ja jeg giver dem videre for jeg kender flere som kunne gøre brug af dem. TAK :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.