Sukkerfri Høstbrød

Her er et dejligt brød, hvis man kan lide rosiner i bagværk. De kan dog undværes, hvis du ikke synes om dem.

Du kan godt lave brødet i en form, men så går noget af det rustikke og landlige fløjten. Det er nemt at lave rundt.

Lav en stor kugle af dejen og bred den ud midt på bagepapiret. Tryk dejen en smule ned. Sådan.

 

Indhold:

30 g gær
50 g rosiner (kan undværes)
1½ dl minimælk
20 g flydende Becel
½ dl hørfrø
½ tsk. salt
1 spsk. Perfect Fit
1 dl solsikkekerner
1 dl hakkede hasselnødder
150 g speltmel
150 g hvedemel

 

Sådan gør du:

Lun mælk og Becel sammen i en lille gryde. Hæld det over i en skål og rør gæren ud i mælken (må ikke være for varmt).

Hæld alle ingredienser i, undtagen mel, salt og Perfect Fit, og rør det godt sammen.

Bland mel, salt og Perfect Fit op og hæld det i mælkemassen.
(Si det meget gerne, for det er en god måde at få iltet melet)

Ælt det hele godt sammen, Hvis dejen er for klistret, så hæld noget mere hvedemel i.
Dejen skal ikke være for tør. Den må gerne falde en smule ud, når du smider den tilbage i skålen.

Stil dejen til hævning i 30-40 minutter (gerne en time hvis du har tid til det).

Slå dejen ned og form den til en stor kugle.

Lad den lande midt på bagepapiret på bagepladen.
Du skal nok trykke den en smule ned, ellers ender du med en fodbold i ovnen!

Efterhæv dejen i 30 minutter.

Brug et sammenpisket æg til pensling.

Bag brødet midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.
Som jeg har skrevet før, så er boller og denne slags brød færdige, når du banker på undersiden af brødet, og det lyder hult.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *