Sukkerfri kanelhorn

Jeg har en svaghed for kanel, og I som er vant til at kigge forbi, ved, at jeg meget gerne finder på opskrifter med kanel i. Kanel er godt for blodsukkeret, og det smager vidunderligt.

Disse kanelhorn er lavet med speltmel, men du kan godt bruge 100% hvedemel. Hvis du har sukkersyge, vil jeg anbefale, at du bruger speltmel blandet med hvedemel.

 

Indhold:

150 g hvedemel
120 g speltmel
75 g flydende Becel
1½ dl minimælk
2 spsk Perfect Fit
½ tsk salt
25 g gær

 

Fyld:

½ dl flydende Becel
Ca. 1/4 dl minimælk
3 spsk Flordrys (Atwell)
2 spsk kanel (gerne mere hvis du elsker kanel)

1 æg til pensling efter hævning

 

Sådan gør du:

Lun mælken i en lille gryde over svagt blus og rør gæren ud i mælken.

 

Rør mel, salt og Perfect Fit sammen i en skål. Hæld Becel i melet og rør rundt, ind til fedtstoffet er rørt godt ud i melet.

 

Hæld mælken over i skålen med mel og rør/ælt det godt igennem. Du skal givetvis have mere hvedemel i på dette tidspunkt. Dejen skal være smidig og blank. Den må ikke hænge fast i fingerne, men den må heller ikke være for tør.

 

Sæt dejen til hævning i ca. 45 minutter.

 

Nu skal du lave fyldet:

Varm Becel i en lille gryde (det må helst ikke koge).
Hæld halvdelen af mælken i. Rør rundt mens du putter Flordrys i.
Hæld kanel i og resten af mælken. Rør godt rundt.
Denne blanding kan godt blive lidt tyk, men det skal du ikke være nervøs for. Hvis det bliver for voldsomt, hælder du bare lidt mere mælk i.

 

Slå dejen ned (det vil sige, at du slår luften ud af dejen).

 

Del dejen i to. Begge klumper dej skal nu rulles ud til en cirkel (det kan være svært, men prøv så godt du kan komme på en cirkel).

 

Skær cirklen ud i 8 stykker (som når du skærer en pizza op i slices).

 

Tag ca. ½-1 tsk af fyldet og smør det ud over hver trekant.

 

Sæt kanelhornene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.

 

Pensl med sammenpisket æg.

 

Bages midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.

  2 comments for “Sukkerfri kanelhorn

  1. Dorthe Jørgensen
    4. november 2012 at 18:20

    Hej.
    Fantastisk side du har her. Hvad skulle vi alle gøre uden sådan nogle ildsjæle som dig ;o))
    Når jeg googler mazarin og kartoffel, kommer der en tekst op om, at du har opfundet en kage med de ingredienser. Min mor er diabetiker og vil så gerne have en opskrift på mazarinkage. Kan jeg få det hos dig?

    • Michael
      9. november 2012 at 17:31

      Jeg har sendt en helt ny version jeg har lavet af mazarinkage. Den bliver svampet som den almindelige, og med chokolade på toppen er den ret god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *