Sukkerfri pebernødder

Her er en fantastisk sukkerfri opskrift på pebernødder. De sidste par år har jeg forsøgt at ramme den smag, men uden held. Men denne opskrift er jeg glad for, og resultatet smager himmelsk.

De er ikke svære at lave, og det er noget, familien kan lave sammen. Pebernødderne skal bare trilles og stilles på en plade.

 

Indhold:

300 g mel
90 g Perfect Fit
2 æg
½ tsk kanel
½ tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 knivspids hvid peber
2 knivspids nelliker
2 knivspids hjortetaksalt
45 g flydende blå LET Becel

 

Sådan gør du:

Bland mel, Perfect Fit, kanel, hvid peber, nelliker og hjortetaksalt i en skål.

Bland Becel i og rør rundt, så det bliver blandet godt sammen.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til æggesnaps.

Hæld æggesnapsen i melet og ælt det godt sammen. Dejen skal være smidig, men ikke være så blød, at den meget hænger fast i hænderne.

Skær dejen ud i 4 klumper og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud i pølser, skær den op i stykker, tril dem til kugler og stil dem på bagepapir på en plade. Jeg laver dem ca. 1 cm tyk og 1 cm lang, men du kan sagtens lave dem større eller mindre.

Bag pebernødderne i ca 10-15 minutter ved 200 grader (indtil de er gyldne).

  10 comments for “Sukkerfri pebernødder

  1. Martin Kristensen
    18. november 2012 at 17:46

    Hej. Kunne godt tænke mig at du lavede en kulhydrat udregning på dineopskrifter, da det ellers er umuligt at gætte sig til hvad man skal tage af insulin til det forskellige 🙂

  2. Maibrith Isabel Silke Hansen
    21. december 2012 at 15:38

    Hej…
    Denne opskrift er super god. Også når man er gb opereret.
    God jul 🙂

    • Pernille Hundahl
      17. oktober 2013 at 15:44

      Så skal de da prøves Maibrith 😉

  3. Jannie
    5. november 2013 at 9:22

    Ca. hvor mange pebernødder kommer der ud af denne opskrift?

    • Michael
      5. november 2013 at 10:36

      Der bliver cirka en plade, Jannie 🙂

  4. Pernille
    6. november 2013 at 19:18

    Hvordan kan de være “sukkerfri” når der kommer både sukker og vaniliesukker i?

  5. Else
    29. november 2013 at 14:46

    Pernille: Uden at have forsøgt mig med ovenstående opskrift, så kan man godt bruge en anelse sukker / vaniljesukker som smagsforstærkere i sukkerfrie kager. En ½ tsk sukker eller 1 tsk vaniljesukker til ovenstående portion burde i sig selv ikke påvirke blodsukkeret.

    • Michael
      29. november 2013 at 16:12

      Der har du ret, Else. Den lille bitte smule sukker der er tale om gør intet. Faktisk kan en diabetiker sagtens spise mere end en teskefuld sukker om dagen uden det kan ses. Fordelt over en potion som denne er det så godt som ikke-eksisterende i blodsukkeret.

  6. tamta
    12. november 2014 at 19:15

    Hej jeg har prøvet at bage de pebernødder og de er blevet godt gyldne men efter de har lagt Ca 3 timer for at blive kolde er de blevet lidt bløde. Hvad gør jeg forkert?

    • Michael
      12. december 2014 at 18:01

      Jeg vil prøve at komme en halv teskefuld hjortetaksalt i. Det kan man sagtens. En knivspids kommer altid an på øjet der ser, så måske du skal prøve en halv teskefuld. Så er jeg ret sikker på den sidder i skabet.

      Michael 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *