Sukkerfri kringle

Kringle er normalvis forbundet med søndag og hygge. Jeg lavede den en lørdag eftermiddag, og det blev den ikke dårligere af.

Det er en kage fyldt med kalorier, men jeg har gjort mit bedste for at fjerne så meget fedtstof som overhovedet muligt.

Den kan puttes i fryseren, hvis du når det, inden den spises.

 

Indhold:

300 gram mel
70 gram flydende Becel (læs tips)
50 gram gær
1 stor spsk. Perfect Fit
1 æg
1/2 tsk. salt
1 dl minimælk
Mandler

Fyld:
2 revne æbler
1/2 dl Flordrys
1 tsk. kanel (evt. 2 hvis du elsker kanel)
30 gram Becel (kan undværes)
1/2 tsk. vaniliesukker

 

Sådan gør du:

Becel og mælk blandes og varmes til det er lunt.

 

Hælk mælken i en skål og smuldr gæren i. Rør godt rundt.

 

Tilsæt æg, dernæst Perfect Fit (nænsomt), salt og mel. Pisk gerne med el-pisker.

 

Ælt. Dejen skal være fast og rimelig tør. Er dejen for våd, kommer du mere mel i.

 

Dæk dejen til og sæt den til hævning i 30 minutter.

 

Mens dejen hæver, begynder du at lave fyldet. Put det hele i en lille gryde og rør det sammen over middel varme.

 

Rul dejen ud med en kagerulle. Den skal cirka være 25×15 cm.

 

Smør fyldet ud på midten af dejen. Cirka en håndsbredde passer. Buk begge sider ind over fyldet, mod midten..

 

Sæt kagen til hævning igen i 30 minutter.

 

Pensl kagen med æg. Drys evt. hakkede mandler over.

 

Bag kagen ved 225 grader i 12-15 minutter. Kagen skal være flot lysebrun på toppen.

 

  3 comments for “Sukkerfri kringle

  1. allan
    5. november 2013 at 11:55

    hel igennem en dejlig kringle man får lavet efter opskriften her. jeg har længe ledt efter en side som denne, så din side takker og bukker jeg for, mange rigtig gode ting for os diabetikere..

  2. Michael
    5. november 2013 at 12:03

    Tusind tak, Allan.

    Et tip til remonce (i stedet for den jeg har brugt her i) er at købe sukkerfri marcipan fra Odense Marcipan. Bland marcipanen sammen med lidt flydende becel og en smule FlorDrys. Det bliver lidt som en Dagmar Tærtes remonce. Ikke 100%, men lidt har også ret 🙂

    Michael

    • allan
      5. november 2013 at 12:08

      det skal jeg prøve næste gang 🙂

      din gulerodskage er faktisk også meget populær her i huset 🙂 når næsten ikke engang at få den ud af ovnen inden den er væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *