Sukkerfri havregrynskager

Sukkerfri havregrynskager med reduceret fedtJeg elsker havregrynskager og her er en opskrift på sukkerfri havregrynskager. De vil også være at finde i min kommende bog med sukkerfri opskrifter, sammen med en del andre nye opskrifter.

Tip: Når kagerne er kølet af kan du pensle dem med smeltet chokolade. Personligt bruger jeg mindst 80% chokolade pga. det høje kakaoindhold.

 

Indhold:

70 gram Let Becel
1 æg (medium/large))
100 gram havregryn
90 gram Perfect Fit
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker eller 1 stang vanille

 

Sådan gør du:

Smelt Let Becel i en gryde. Hæld Perfect Fit i og varm det godt igennem (under omrøring) så Perfect Fit opløses helt.

Lad Becel’en køle lidt ned og tilsæt ægget, stadig under hurtig omrøring. Tilsæt vanillesukker.

Tilsæt havregryn, bagepulver og mel. Rør det godt igennem.

Brug en spiseske og fyld den halvt op med dejen. Sæt ni klatter dej med god mellemrum på en bageplade med bagepapir. Tryk hver klat dej helt tynd (jeg bruger en teske og dypper den i vand, når jeg trykker dem flade. Så undgår du at dejen hænger fast i skeen). Der bliver cirka 16 småkager af denne dej.

Bag småkagerne ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Når kagerne begynder at hæve åbner du ovnen og slår luften ud af kagerne ved at ryste pladen. Jeg tager dem ud når de begynder at blive gyldne.

sukkerfri-havregrynskager 2

 

  14 comments for “Sukkerfri havregrynskager

  1. Cecilie
    1. september 2014 at 18:59

    Hvad er det der Perfect Fit helt præcist?
    Kan det evt. undlades? Eller findes der et alternativ til det?
    Hvor mange kcal er der cirka pr. kage?

    • Michael
      2. september 2014 at 23:06

      Perfect Fit er et sødemiddel. Et alternativ er dette sødemiddel fra Toft Care http://www.toft-care.dk/e-shop/sodemidler/atwel-sode-bagemiddel-192.html

      • Line
        27. maj 2015 at 13:41

        Brug øko/lyng honning i stedet for, det er det sundeste og smager meget bedre. Alle de der sødestoffer lugter langt væk af gift, især stevia. Bare vær opmærksom på honning er meget sødt så der skal ikke så meget til, smag til så du får det så sødt som du vil ha det.

        • Inge
          27. maj 2015 at 22:51

          Nemt at sige, men honning påvirker blodsukkeret, så derfor er det ikke for alle et brugbart alternativ til sukker.
          I øvrigt er Stevia en plante, der er brugt i masser af år som sødemiddel, så jeg ved ikke, hvorfor du især ser den som giftig? Hellere den end kunstige sødemidler 🙂

        • Michael
          28. maj 2015 at 0:52

          Line,

          Med alt respekt, men det er noget vrøvl du siger. Honning virker som sukker, og har intet at gøre på en side med sukkerfri opskrifter. Dernæst er Stevia en plante og har ikke tilført “gift”. Jeg ved ikke hvor du har den slags, men du bør nok overveje ikke at videregive usande oplysninger.

  2. Inge
    27. oktober 2014 at 20:55

    Hvad med Stevia og Sukrin, har du prøvet at bage med noget af det? Jeg har ledt højt og lavt efter opskrifter med det, i stedet for kunstige sødemidler.
    Du skriver noget om en bog, den vil jeg gerne høre mere om 🙂

    • Robina
      13. marts 2015 at 10:56

      Jeg har – og gør stadig – brugt Sukrin i mange af disse dejlige opskrifter. Jeg vil dog anbefale at bruge Sukrin+ da den er nærmere smagen af normal sukker, end almindelig Sukrin.
      Jeg lægger folie hen over kagerne (alle kager hvor jeg bruger Sukrin+) når de er blevet gyldne, og så får de lige 5 minutter mere, for at blive gennembagt og sprøde.
      Håber du kan bruge svaret 🙂

      • Inge
        16. marts 2015 at 22:46

        Jo tak, delvist.
        I opskriften herover står Perfect Fit, men du bruger Sukrin+, hvor meget? Hvad er forholdet mellem de to, og mellem Sukrin/Sukrin+ og almindeligt sukker?
        Og hvad med din kommende bog, er den stadig kommende eller til at få fat i? 🙂

        Inge

        • Robina
          16. marts 2015 at 23:01

          Inge, det er ikke mig der udgiver bog, det er Michael som er ham der bager og skriver opskrifterne. Jeg er bare almindelig bruger af hans dejlige opskrifter. Når du køber Sukrin produkter, så kan du læse dig til hvad det svarer til i gram for almindeligt sukker og så gøre regnestykket 🙂 Du kan Google Sukrin, så finder du hvad og hvor det kan købes 🙂
          Hilsner
          Robina

          • Inge
            18. marts 2015 at 11:45

            Okay, det havde jeg ikke fanget, tak.

            Jeg har Sukrin, men har ikke fundet forholdet til sukker i bagværk – evt. sammen med Stevia.

            I går fandt jeg noget “kokossukker”, som jeg er spændt på, er der mon nogen, der kender det?

          • Michael
            18. marts 2015 at 13:03

            Jeg har aldrig rigtig forsøgt mig med sukrin, Inge. Perfect Fit har nemlig alt det jeg skal bruge som diabetiker. For det første kan jeg trække store mængder fedt ud af mine kager, og det er en stor gevinst når man har diabetes. Der er stort set heller ingen kulhydrater i.

            1 tsk. sukrin = ca. 5 g sukker.

            Mit råd er at lave en test. Glipper det, så har du forsøgt. Lykkes det, så har du nogle dejlige knasende småkager til kaffen.

            Med venlig hilsen

            Michael

            Her er lidt om sødemidler hos Diabetes.dk
            http://diabetes.dk/media/202619/S%C3%B8demiddelskema_februar_2013.pdf

  3. N.M
    12. april 2015 at 18:19

    Hej kan man godt spise havregrynskager, selvom man er på slankekur?

    • Michael
      13. april 2015 at 0:16

      Alt med måde. Jeg er gået fra 110 kilo til 88 kilo ved at spise fornuftigt, og det var inklusiv mine kager og småkager. Men ikke mange. Jeg bruger f.eks. en småkage som denne, når jeg føler jeg skal hygge. Men kun én. For mig handler det om at “optjene retten” til at spise det jeg har lyst til. Har jeg hele dagen været inaktiv, så er der ikke meget tallerkenen. Hvis jeg modsat har ydet noget og forbrændt energi, så kan jeg sagten finde på at spise sådan en havregrynskage og måske et lille stykke af min chokoladekage.

      Håber du forstår 🙂

      Michael

  4. Lonni Ritter
    11. maj 2015 at 18:51

    Jeg har lige prøvet at bage dem med hvad jeg lige havde – så det blev med stevia istedet for perfekt fit, ca 1 teskefuld, og tilsatte også et drys kokosmel – og så lidt mørk pålægschokolade smeltet ovenpå De blev helt gode…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *