Sukkerfri smørkage

sukkerfri smørkageLad det være sagt med det samme. Du laver ikke en smørkage på et kvarter. Det har taget lidt tid for mig at få den strikket sukkerfri og fedtfattigt sammen, men har du modet til at springe ud i det, så er smørkagen det hele værd.

Det er en vidunderlig blanding af remonce, kagecreme, kanel og skønt brød.

Læs opskriften godt igennem inden du starter.

 

Indhold dej:

25 g gær
1 dl minimælk
2 æg
2 spsk Perfect Fit
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk salt
80 g Let Becel
350 g hvedemel (muligvis lidt mere. Dejen må ikke være klæbe for meget)

Plus et æg til pensling af kagen og FlorDrys eller lignende til glasur.

 

Indhold kagecreme:

1 tsk vaniljesukker eller ekstrakt
3 spsk FlorDrys
1 æg
1 spsk majsstivelse (f.eks. Maizena)
2½ dl mælk

 

Indhold remonce:

Sukkerfri marcipan (f.eks. 150 gram sukkerfri Odense marcipan)
1½ groftrevet æble
2-3 spsk FlorDrys eller Perfect Fit
1/2 dl Let Becel
2-3 tsk. kanel (evt. mere hvis du er vil med kanel)

 

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, Becel og æg og pisk det godt sammen.

Bland mel og Perfit Fit sammen og ælt det sammen med det våde ovenfor.  Dejen må ikke klæbe. Stil dejen til hævning i 40-45 minutter.

 

Imens laver du remoncen:

Bland de revne æbler sammen med Becel, Kanel og FlorDrys i en mindre gryde og varm det godt op. Skær marcipanen i mindre stykker så det nemmere smelter sig sammen med æblerne.

Og kagecreme:

Bland mælk,  æg, vanillesukker og FlorDrys godt sammen i en gryde over lav varme. Put majsstivelsen i og varm gryden op til lige under kogepunktet. Tag gryden af og lad den køle mens du nu går i gang med selve kagen.

 

Så går vi i gang:

Del dejen op i to. 1/3 til bunden og 2/3 til toppen af kagen.

Rul bunden ud så den passer til en almindelig rund springform. Jeg bruger altid bagepapir inden i springformen.

Smør ca. 1/3 remonce ud på dejen og dernæst 1/3 kagecreme (husk du skal også bruge remonce og kagecreme til toppen).

 

Tag den anden del af dejen til toppen og rul det ud som når du laver kanelsnegle (rektangel).

Smør det sidste remonce ud på dejen og slut af med det sidste kagecreme oven på.

Rul dejen forsigtigt sammen på langs så du ender med en lang pølse. Med en skarp kniv skære du skiver af 2-3 cm og sætter dem ned ved siden af hinanden i springformen. Sæt kagen til hævning i 20-30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Pensel kagen med et sammenpisket æg.

Bag kagen i 20 minutter. Put et stykke stanniol hen over kagen og bager yderligere 20 minutter.

Sæt kagen til afkøling og lav glasur.

  3 comments for “Sukkerfri smørkage

  1. Lone
    6. december 2014 at 17:58

    Har i dag bagt din smørkage

    • Michael
      7. december 2014 at 1:50

      Det har været overvældende at lave opskriften, fordi den er lidt indviklet. Jeg håber godt nok jeg fik det hele med, i den rigtige rækkefølge. Ellers må jeg op på hesten igen.

      Michael 🙂

  2. 1. marts 2015 at 10:12

    Hej.
    Jeg har idag, prøvet at gi mig i kast med denne kage.
    Lad mig sige med det samme, dette er ikke kritik, mere oplysning om udfordringer med denne kage jeg havde.
    du skriver 350g mel. muligvis mere, jeg var oppe i over 100 gram mere, så blev den tilgengæld så elastisk at den var svær at forme, den trak sig sammen hele tiden.
    ved ikke om jeg har gjort noget forkert, for syntes cremen var meget lind, og blev noget af en udfordring at rulle samt skære den ud.

    men samlet blev den, og det er med glæde jeg nu vewnter på den bliver færdig bagt 😉 så alle udfordringerne taget i betragtning, ja så ser den lækker ud i ovnen 😉

    har tidligere prøvet din appelsin kage, dog lavet i muffinforme, det var noget af det bedste jeg har smagt af kage, så tak for det.
    mvh
    brian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *