Sukkerfri hulkage

Jeg har længe savet hulkage, fordi hullerne fyldt med chokolade er helt fantastisk. At selve kagen lave 100% uden fedtstof er bare endnu bedre. Jeg gik lidt amok og lavede også chokolade til toppen af kagen. Det behøver du ikke, for de ekstra kalorier er ikke nødvendige.

Kagen laves i to etaper kan man sige. Først selve kagen, og mens den er i ovnen i 35 minutter så laver du chokoladen til de huller du laver i kagen når den kommer ud af ovnen. Hulkagen fylder flot en springform.

Indhold til kagen:

3 æg (mellem/stor)
1½ dl Perfect Fit
1 dl Flordrys (kan eventuelt udskiftes med Perfect Fit)
1 dl varmt varm
200 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver

Indhold til fyld:

30 gram flydende let becel
½ tsk. vanillesukker
1-2 spsk kakao
2-3 spsk Flordrys
½ plade 86% Marabou chokolade.
1 knivspids salt

 

Sådan gør du:

Pisk de tre æg rigtig godt sammen med Perfect Fit først og dernæst Flordrys.

Pisk det varme vand langsomt i.

Bland mel og bagepulver sammen og si det roligt i æggemassen, mens du forsigtigt vender det godt i. Hvis du gør det for voldsomt, så banker du luften ud af dejen.

Hæld dejen i din form. Jeg bruger bagepapir i min form, for så er du sikker på at få den hel ud igen.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader (varmluftovn) i 35 minutter. Kagen er færdig når dejen ikke hænger ved, når du f.eks. stikker en kniv ned midt i kagen.

Mens kagen er i ovnen laver du fyldet:

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i en gryd og varm det op ved middel varme. Rør godt rundt. Smag til. Hvis du vil have mere kakaosmag, så put lidt mere chokolade i. Chokolademassen må ikke være for tynd. Det er Flordrys og chokoladen har hærder en smule op i kagen, så det er de to ting der skal have magten.

Lav huller i kagen med enden af en grydeske, når den er kølet lidt af. Du kan hjælpe dig selv meget, hvis du bruger en sprøjtepose eller en plastikpose hvor du klipper spidsen af. Derved er det meget nemmere at få ned i hullerne.

Sukkerfri hulkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen