Da jeg fik sukkersyge for mange år siden, blev jeg nødt til at leve uden min mors drømmekage. Der findes kager, som kan laves meget hurtigere, men få af dem står mål med den her.
Jeg er 100% sikker på, at jeg har ramt den rigtige sammensætning, når det kommer til fedtstof og sødemiddel.
Smagen ligger meget tæt på den originale.
Indhold:
250 gram mel
100 gram Perfect Fit
50 gram flydende Becel
2 dl minimælk
4 æg
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
100 gram kokosmel
60 gram flydende Becel
1-1½ firkant revet 86% mørk chokolade
½ tsk kanel
1 dl Flordrys (du kan evt. prøve med Perfect Fit. Rør det forsigtigt i)
½ dl minimælk
Sådan gør du:
Start med at piske æggene over et meget varmt (gerne kogende) vandbad. Hæld langsomt Perfect Fit i, mens el-piskeren gør hele arbejdet. Massen bliver meget stor og luftig.
Bland vaniljesukker, bagepulver og mel godt sammen og sigt det forsigtigt i æggemassen.
Kog mælk og Becel. Bland det langsomt i dejen, mens du vender masen rundt.
Hæld det i en bradepande (min er 23 cm x 23 cm indvendigt).
Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Ovnen skal være varm, når du sætter kagen ind.
Fyld:
Tag alle ingredienserne og smelt det roligt i en gryde ved ikke alt for voldsom varme.
Jeg bruger meget lidt fedtstof i fyldet, ellers bliver kagen alt for fed for en diabetiker. Du kan godt hælde 100 gram Becel i, men det fraråder jeg. Når man har sukkersyge, må man leve med, at visse ting ikke er som førhen. Dette fyld hænger ikke så godt fast på toppen som en sukkerholdig masse vil gøre, fordi jeg har skåret meget af det usunde væk.
Når kagen er bagt, hælder du fyldet ud over kagen, retter det pænt til og sætter den tilbage i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter minutter.
hmm min kage ser ikke ud som din.
Er det kokosmel eller revet kokos du bruger til toppen?
Det er kokosmel som er ovenpå
Jeg har brugt kokusolie istedet for becel i fyldet samt så har jeg brugt perfekt multisød gold for at få lidt farve som farin, brugte dog også lidt chokolade fra easis. Det fungere ret godt. Fyldet sidder godt på. Og ligner meget den almindelige. Tak for opskrift.
Hvad er din mening om multisød gold? Jeg har aldrig prøvet det, men har kigget efter andres meninger for høre om Gold har den der mærkelige bismag?
Michael