Jeg har i mange år savnet kransekager, og nu har jeg lavet min egen opskrift. Jeg ved godt, at jeg altid skriver, at det er nemt at lave det ene og det andet, men min opskrift er altså meget nem at lave.
Pas på med ikke at bage dem alt for meget. Så bliver de alt for hårde, og det er spild af dejlig sukkerfri kage. Jeg dypper mine i 86% mørke chokolade.
Indhold:
1 rulle sukkerfri Odense marcipan
1 æggehvide
1 dl flordrys
1 tsk kartoffelmel (gerne med lidt top)
Sådan gør du:
Skær marcipanen i mindre stykker i en skål.
Ælt æggehviden godt sammen med marcipanen.
Bland Flordrys i og bliv ved med at ælte det godt, og dernæst tilsæt kartoffelmel.
Bruger du en sprøjtepose som jeg, så husk at dejen skal være så tynd, at den kan sprøjtes ud af posen. Det hjælper, hvis du har en anden person til at klippe dejen over, når du har sprøjtet en cirkel ud.
Bag kransekagerne til de er gyldne ved 220 grader midt i ovnen. Hold godt øje med dem. De må endeligt ikke blive for hårde.
Hej.
Vil gerne lave de sukkerfri kransekager, men jeg har brug for at vide, hvor mange gram marcipan rullen er? Drudover vil gerne vide, om jeg kan bruge andet sødemiddel end Atwell flordrys, da jeg ikke kan finde det i Vejle? Har Isis – Perfect – fx noget tilsvarende?
Vh L Pedersen
Hej L Pedersen. 🙂 Jeg har fået apoteket til at bestille flordrys hjem til mig – ISIS har ikke noget tilsvarende. 🙁
MH Henriette
hvor meget marcipan… der er flere str af de ruller
Odense marcipan har kun 150 g ruller i sukkerfri, ifølge dem selv.
Michael 🙂
Kan man så ikke bruge stevia i stedet for flordys
Jeg har ikke prøvet, men i dette tilfælde turde jeg godt prøve.
Michael
Ok tak men tror det kan lade sig gøre
Annie
ud fra opskriften var massen meget flydende i konsistensen. De endte som flade pandekager,
så jeg tænker der er noget galt med forholdet i din opskrift?
Tror det kommer an på hvor stor æggehviden