Jeg har bagt 15 boller i dag, fyldt med revne gulerødder. Det var med visse forbehold, at jeg kiggede på bjerget af revne gulerødder, der skulle i, men det viste sig at være godt. Der er ikke ét gram sukker og intet fedt i, så dit blodsukker kommer bestemt ikke til at lide under disse boller.
Er du på kur, er disse boller fantastiske med fedtfattigt pålæg (fx hamburgerryg), et godt stykke salat og lidt revet gulerod.
Indhold:
400 gram mel
500 gram grahamsmel
50 gram gær
5 dl lunken vand
4 spsk. olie (fx jomfruolie)
4 gulerødder (revet fint)
100 gram solsikkekerner (læg dem i meget varmt vand i 5 minutter)
2 tsk. salt
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne sammen (dog ikke gulerødder og solsikkekerner). Rør det hele godt sammen.
Hæld de revne gulerødder og solsikkekerner i mens du rører rundt.
Hvis dejen bliver for blød, kan du komme ekstra grahamsmel i, indtil det får en konsistens, hvor du kan rulle det til en kugle på bordet.
Hæld dejen ud på bordet og ælt godt.
Ta’ en lille håndfuld dej og tril det til en lille bolle i hånden. Lad være med at trykke det for voldsomt sammen.
Nu stiller du bollerne til hævning i 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15 minutter.
Jeg bager bollerne ved 200 grader i en varmluftovn.
Ovne er forskellige, så du er nødt til at prøve dig frem hvad angår bagetid.
Hej Michael.
Kan man undlade solsikkekernerne eller måske erstatte dem med noget andet?
Knus Anette.
Hej Anette,
Ja det kan man sagtens. Det giver en lidt mere kompakt bolle, hvis du undlader kerner.
Du kan eventuelt prøve med græskarkerner eller sesamfrø. Sesam skal ikke undervurderes i brød, fordi de giver brødet en helt unik smag. Du skal bare være lidt varsom, hvis du prøver med sesamfrø inde i bollerne. Prøv først med f.eks. ½ deciliter.