Blog: To nye kager på vej

sukkerfri smørkageJeg har lige nu mindst to nye slags kager på vej. Specielt den ene er jeg uhyre stolt af. Det er en gammeldags smørkage med kagecreme og hele molevitten. Jeg er overrasket over hvor fantastisk den er blevet.

En gammeldags smørkage laves i en trin og lige nu handler det mest om at få kogte selve opskriften ned til en overkommelig omgang. På billedet kan du se hvordan første forsøg endte.

Desværre mangler jeg at få lavet lidt bedre billeder, så billedet du kan se her er ikke for godt. Til gengæld vil det glæde dig, at jeg har formået at fjerne et godt stykke over 40% af fedtstoffet i kagen og naturligvis ikke bruge sukker. Kagecreme i gærdej er forresten undervurderet.

Den næste kage jeg har lavet er en sukkerfri citronmåne. Jeg startede med at lave opskriften baseret på marcipan, men det var ikke nødvendigt for smagen, så lige nu slås jeg med om jeg skal fjerne marcipanen helt eller lade den blive i kagen. Det er kun 70 gram, men ikke alle har mulighed for at komme ud og købe sukkerfri marcipan. Til gengæld giver marcipanen lidt tyngde i kagen.

Håber du kommer til at prøve dem, når jeg får dem op på siden.

Michael

Blog: To nye kager på vej

8 tanker om “Blog: To nye kager på vej

 1. VI KAN IKKE VENTE….

  Jeg har Diabetis, og min mand er på Skrump…og han er SYG med Smør Kage !

  Så vi venter spændt .

  1. Hehe Maggi, så håber jeg, at I bliver tilfredse.

   Problemet er, at den ikke kan (bør) laves som de sjaskede og nærmest drivvåde (af marcipan) smørkager som du køber i Føtex og andre steder. Denne er lidt “tilbage til det originale” 😉

   Michael

 2. Nu skriver vi november om et par dage … hvad sker der med den smørkage?? Skidt med billedet, det, du har sat i her, er aldeles fyldestgørende. Jeg får i hvert fald lyst til at lave en! 😀

  Tusind tak for dine fantastiske opskrifter, du er en Superman! <3

  KNUS!

 3. Mon opskriften på smørkagen snart kommer? Jeg har en familie med flere der har sukkersyge og det er så svært at lave noget lækkert til morgenkaffen til dem, så venter spændt på opskriften. Vil elske at kredse lidt om dem, så de for en gang skyld slipper for de evindelige tørre kærnemælkshorn 🙂

 4. Jeg er vældig inspireret af dine opskrifter, har dog selv et problem, jeg er hvede, byg og rug intolerant.
  Har du forsøgt dig med opskrifter med andre melformer? Havremel? Spelt? Kartoffel eller majsmel?
  Glæder mig til response :))
  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen