Sukkerfri romkugler er nemme at lave

romkuglerTit ender jeg med for meget kage i køleskabet, for mange småkager, knækbrød, o.s.v. I stedet for at stille mig i køen med madspild laver jeg romkugler ud af det jeg har. Hele humlen i romkugler er at finde balancen mellem det våde og det tørre. Hvordan du mixer kage og andet er op til dig. Du kan nøjes med kun at bruge kage.

Her er et eksempel på hvordan jeg laver romkugler.

 

Indhold:

Et stykke sukkerfri chokoladekage (f.eks. den sidste 1/4 af kagen)
En håndfuld sukkerfri småkager
Eventuelt et par stykker knækbrød uden for mange kerner
3 spsk. kakaopulver
Sødemiddel af en art (Er smagen sød nok, så drop sødemiddel)
Sukkerfri hindbærmarmelade
3-5 tsk. romessens (jeg er ret generøs med det)

 

Sådan gør du:

Bland de tørre ting godt sammen.

Put 2-3 spsk hindbærmarmelade i og ælt sammen. Er det for tørt, så skal der mere i, men pas på med at komme for meget i af gangen.

Ælt romessens i. Husk at alt beror på smag, så smag dig frem til den smag du foretrækker.

Stil massen i køleskabet nogle timer, inden du triller dem til kugler.

Jeg kan sagtens finde på at rulle romkuglerne i mærk chokolade, som du kan se på billedet. Det er langt fra nødvendigt, men min kæreste er vild med romkugler overtrukket med chokolade, så det får hun naturligvis.

Sukkerfri romkugler er nemme at lave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen