Det er ikke ret tit at ord som sukkerfri og fedtfattige indbyder til fest i munden, men den her opskrift er blevet vellykket.
Specielt hvis du kan lide et stykke hjemmebagt om morgenen, frisk ud af ovnen, som intet gør ved vægten eller blodsukkeret.
Grunden til, at jeg kalder dem kerneboller, er fordi jeg har sparet på den tunge mel og i stedet brugt fantastiske solsikkekerner og 5-kornsblanding.
Indhold:
350 g hvedemel
2-3 dl klid
25 g flydende Becel
25 g gær
2½ dl minimælk
1/2 tsk salt
3/4 spsk Perfect Fit
3-4 dl kerner (gerne 5 hvis du elsker groft brød):
F.eks. lidt 5-kornsblanding, solsikkekerner og græskarkerner.
Sådan gør du:
Start med at hælde alle kernerne i en lille gryde sammen med 4-5 dl vand. Varm det godt op så det bobler i 4-5 minutter og lad det så stå og køle lidt af. Hvis du får for lidt vand i, kan du altid hælde en dl mere i. Rør rundt så de ikke brænder på. Når kernerne skal bruges, må der helst ikke ligge for meget vand tilbage. Du kan evt. si dem, men det burde ikke være nødvendigt, da kernerne suger meget vand.
Hæld mælken i en skål og smuldr gæren i og rør, til det er opløst. Hæld Becel i og rør.
Vej melet op og bland salt og Perfect Fit i melet. Hæld det langsomt i mælken. Rør rundt.
Når det hele er rørt godt sammen, skal du have kernerne i dejen. Bland det hele i og rør godt rundt. Du skal 99% sikkert have mere hvedemel i dejen nu, fordi kernerne er våde og bløder dejen en del op. Ælt og hæld mel i indtil du har en flot fast dej. Dejen må dog ikke være alt for hård, men det er nærmest umuligt at gøre noget forkert med denne dej.
Sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket, i 30 minutter.
Ælt bollerne godt i hånden, form dem, og sæt dem på bagepapir.
Lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
Pensl bollerne med mælk eller æg (bruger jeg) og kom evt. kerner oven på.
Bag bollerne i 10 minutter ved 225 grader.
(Tip: Boller er færdige, når du banker med en negl under bunden, og de lyder hule)
Disse boller er klart bedst, hvis de lunes 4-5 minutter i ovnen inden servering.
hej
Kerner er godt, men vi skal jo passe på med hveden, så ville nok erstatte noget af hvedemel og hvedeklid med rugmel eller havregryn, kan ihvertfald se at hvede er noget som får mit blodsukker til at stige vildt
mvh Anne