Som lovet er jeg gået i gang med at lave forskellige kager, I kan kaste jer over i julen.
I dag har jeg lavet figenkugler med sukkerfri Odense marcipan. De er karakteristiske og søde i smagen. Til opskriften skal du bruge en foodprocessor eller stavblender.
Som altd skal slik, med eller uden sukker, spises med måde.
Indhold:
9-10 tørrede figner
100 g sukkerfri Odense marcipan
3 spsk appelsinsaft
1-2 spsk Flordrys (bl.a. Brugsen og Kvickly forhandler det)
86% mørk chokolade
Sådan gør du:
Skær først stilkene af alle fignerne og skær så fignerne i små stykker.
Hak marcipanen i mindre stykker og kom det i en foodprocessor (eller brug en stavblender) sammen med fignerne og appelsinsaften.
Blend det hele rigtigt godt, så der ikke er klumper tilbage.
Rul marcipanmassen til mindre kugler og sæt dem i køleskabet.
Smelt chokoladen over vandbad (eller meget kort og forsigtigt i mikrobølgeovn).
Vend marcipankuglerne i chokoladen, sæt dem på bagepapir og køl dem af i køleskabet.
Når de er kølet af, vender jeg dem en ekstra gang i den smeltede chokolade.