Foccacia findes i et utal af udformninger, og mange har deres egen favorit. Disse boller lavede jeg ud fra, hvad jeg havde i køleskabet, og de blev skønne og meget smagfulde. Der bliver ca. 6 stk. ud af opskriften.
Jeg bliver ikke altid mæt af en skål salat. Derfor besluttede jeg at lave en sukkerfri og fedtfattig opskrift, som smager godt til salat.
Indhold:
15 g gær
250 ml lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk olie (fra soltørrede tomater på glas)
150 g durummel
200 g hvedemel
Oregano
Pensling: lidt olie (fra soltørrede tomater på glas)
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt olie, mel, salt og rør det hele godt sammen.
Lad dejen hæve et lunt sted i 90 minutter.
Slå dejen ned.
Dejen sættes på pladen ved, at man tager en håndfuld dej og trækker det ud på bagepapiret.
Du skal ikke blive nervøs over, at dejen ligner tyk grød!
Dine hænder bliver godt klistrede, men sådan skal dej til foccacia være.
Når du har lavet 6-7 boller på den måde, så sæt dem til efterhævning i 15 minutter.
Pensl også med olie fra soltørrede tomater på glas og strø oregano ud over.
Bag dem midt i ovnen i 25 minutter ved 225 grader.
Grunden til at jeg bruger olie fra et glas soltørrede tomater er, at den olie allerede er fuld af smag fra de soltørrede tomater.