Sukkerfri Hindbærsnitter

En af de mange ting, man ikke kan spise, når man har sukkersyge, er hindbærsnitter. Men jeg har lavet en opskrift, som du kan bruge. Vær opmærksom på, at der en mere Becel i, end jeg normalvis bruger i mine kager, men det går nok, hvis du spiser med måde.

På billedet har jeg ikke brugt Flordrys til at lave glasur, men det blev de serveret med under birketræerne til eftermiddagskaffe.

 

Indhold:

400 g mel
100 g flydende Becel
100 Perfect Fit
1/4 dl minimælk
1 æg
1 stang vanilje
1/2 tsk bagepulver

Sukkerfri hindbærmarmelade

 

Sådan gør du:

Bland alt godt sammen (undtagen hindbærmarmeladen).
Hvis du har svært ved at få dejen til at hænge sammen, så brug 1/4 dl minimælk.

 

Del dejen i to lige store klumper og sæt dem 30 minutter i køleskabet. Efter 30 minutter tager du dejen ud og ælter den første klump lidt, så den er til at arbejde med.

 

Nu skal du bruge to stykker bagepapir. Læg den første klump dej ind mellem de to stykker bagepapir. Meningen er, at du nu skal rulle bunden ud til dine hindbærsnitter. Rul dejen ud indtil den er ca. 2 mm tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir og flyt den udrullede dej over på en bageplade. Smør godt med hindbærmarmelade ud over hele dejen.

 

Rul næste klump dej ud på samme måde som du gjorde med den første.
Husk de to deje skal matche hinanden nogenlunde i størrelse.

 

Nu skal den sidste udrullede dej flyttes over på dejen smurt med hindbærmarmelade, og det er ikke lige sådan at gøre. Normalt tager jeg en dyb vejrtrækning, beder en stille bøn og vipper den over fra siden, næsten som en pandekage.

 

Bag i ca. 20 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

 

Når du tager dejen ud af ovnen, skal den skæres ud i den størrelse, der passer dig.

 

Serveres med glasur lavet af Flordrys fra Atwel.

Sukkerfri Hindbærsnitter

5 tanker om “Sukkerfri Hindbærsnitter

 1. Har fået konstateret type 2 diabetes efter 2 blodpropper i hjertet, før var ikke et stor kage spiser men siden diabetesen har jeg udviklet stor lyst til hindbærsnitter. Så tak for den opskrifter så kan man spise min yndlings kage uden dårlig samvittighed.

  1. Et tip til mine hindbærsnitter er, at man kan undlade glasure lige indtil man skal spise dem, da de med tiden godt kan ende med at blive lidt bløde. 3-4 minutter i ovnen frisker dem fuldstændig op og så på med glasuren. Det skal nok blive godt, Terry.

   Michael 🙂

  2. fantastisk side og dejlige opskrifter, jeg bager til 3 diabetikere hver uge og har svært ved og variere det, lige nu har jeg perfekt fit og bage med

 2. Har en søn på 9 som har haft diabetes 1 siden han var 6 år, så vi elsker din bage side…

  Har du et godt råd til hvordan man kan reducere fedstof og sukker i Rebild boller, da det er knægtens yndlingskage men han har altså ikke godt af alt det fedstof, han får lov at spise kage 1 gang om ugen ;0)

 3. Hvis du tager lidt revet kokos og blander det med lidt pastafarve/frugtfarve kan du lave fin krymmel og drysse på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen