Jeg er åbenbart kommet ind i en hindbær-periode. I dag har jeg lavet ugens tredje opskrift med hindbær, og denne gang er det småkager. Og det er pokkers svært at lade småkager stå inde i skabet.
Opskriften er meget nem at lave, men det kan godt tage lidt tid at rulle småkagerne ud og hælde hindbærmarmelade i. Leg gerne med sammensætningen af fyldet.
Indhold:
370 g mel
90 g Perfect Fit
80 g flydende Becel
3 spsk kokosmel
1 stang vanilje
1/2 tsk hjortetaksalt
2 æg
Fyld:
1 kop sukkerfri hindbærmarmelade
3-4 tsk Flordrys fra Atwel (Perfect Fit kan til nød bruges)
Evt. en halv tsk. kartoffelmel (kan undværes)
Alt dette blandes godt sammen og bruges indeni småkagerne.
Sådan gør du:
Bland mel, vanilje, Perfect Fit og hjortetaksalt og kokosmel godt i en skål.
Hæld Becel i og rør rundt indtil det er blandet rigtigt godt.
Saml dejen med de to æg. Dejen skal være nogenlunde fast, men ikke tør.
Hvis den er for blød, så kom lidt mere mel i.
Stil dejen i køleskabet 30 minutter (kan evt. undlades).
Tril en kugle dej og tryk den flad (ca. 3-4 mm tyk). Sæt den på en plade med bagepapir.
Brug f.eks. en finger til at lave fordybninger i småkagen.
Hæld lidt marmelade i hver fordybning.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne.
Du kan roligt regne med, at de er færdige, når de er gyldne. Men det afhænger af din ovn, så hold godt øje med dem. Tag dem af pladen og lad dem stå lidt, inden du går ombord i dem. De er bedst afkølede.
Hej Michael
Tusind tak for alle de lækre opskrifter du uploader, de vækker stor jubel hos os.
Men, ja jeg altså et problem med bl.a. Hindbærsmåkagerne og Havregrynsbasserne — de bliver bløde dagen efter jeg har bagt dem og det er jo rigtig ærgeligt med så gode kager.
Har du nogen ide til hvordan jeg undgår det?
På forhånd tak
Mange julehilsner
Randi fra Smørum