Jeg har ventet lidt med at lave en opskrift på vanillekranse, for jeg ville være 100% sikker på, at jeg kunne ramme den helt rigtige smag.
Disse vanillekranse smager efter min mening bedst. De bliver godt sprøde og smager dejligt af mandler og naturligvis vanille.
Du kan ændre vanillesukker til en vanillestang, hvis det passer dig bedre.
Indhold:
500 g hvedemel
1 fingerspids hjortetaksalt
2 tsk. vanillesukker (eller en vanillestang)
225 g flydende Let Becel
1 æg (Medium/large)
160 g Perfect Fit
100 g finthakkede mandler
Sådan gør du:
Bland mel, Perfect Fit, hjortetaksalt og vanillesukker sammen.
Bland Becel i og rør det godt ud i melet og hæld de finthakkede mandler i dejen.
Rør ægget sammen og hæld det i dejen lidt efter lidt, indtil du har en ikke for hård konsistens. Dejen skal ikke hænge fast i hænderne, men skal stadig være lidt blød, når man ælter den.
Dejen skal hvile i kølekabet 15-20 minutter, inden du begynder at rulle pølser ud af dejen og forme kranse. Jeg har købt en gammeldags kødhakker i Kvickly til 149 kr., og den kommer med værktøj til at lave vanillekranse med.
Bag vanillekransene ved 185 grader midt i ovnen. Det tager ca. 10-12 minutter afhængig af din ovn.
Da jeg bruger hjortetaksalt til denne opskrift, skal du være opmærksom. Når du mærker på kransene, må de ikke være mørke og hårde ind i ovnen, for de bliver en smule mere hårde, når de køler af.
På billedet har jeg iøvrigt forsøgt med en sprøjtepose. Jeg æltede lidt ekstra af ægget i dejen, så den blev ekstra blød. Det gik fint, men hvis du bruger andre metoder, så følg ovenstående opskrift.
Hej 🙂
Kan dejen fryses? Samme spørgsmål ang. pebernødderne.
Mvh
Tjo, det har jeg egentligt ikke tænkt på, men jeg kan ikke se hvorfor ikke.
hej
jeg vil gerne vide hvad perfect fit er, jeg vil gerne lave småkager til min kone,
men jeg er ny ud i dette her
Venlig hilsen Ove
Hejza Ole
Det er noget man købbe i butik
Kan købes i di flestte supermarkedter
Kh Henriette
Hvor mange er opskriften til?
Har prøvet opskriften to gange, men det er som om min dej er for tør og smuldrer mellem fingrene, selvom det virker fedtet nok udenpå klumpen inden der skal rulles.
Har prøvet at øge tid på køl uden forskel …
Kan det skyldes hakning af mandler, enten for lidt eller for meget?