Sukkerfri Napoleonshatte

sukkerfri napoleonshatteSiden jeg fik sukkersyge, da jeg var 14 år gammel (er 43 i dag) har jeg savnet Napoleonshatte. Det er en klassiker hos den danske bagerstand, men nu har jeg lavet en opskrift, som jeg håber, du vil nyde lige så meget, som jeg gør.

Der er en smule fedtstof og sødestof i, så lad være med at spise fire om dagen. Der er brugt Odense Marcipans sukkerfrie marcipan, og opskriften blev overraskende god.

 

Indhold:

200 g mel (jeg brugte 150 g hvedemel og 50 g sigtet speltmel)
65 g Becel margarine (ikke flydende Becel)
30 g Flordrys
30 g Perfect Fit
1/2 sammenpisket æg

 

Evt. 86% mørk Marabou chokolade til spidserne.

 

Fyld:

100 g sukkerfri Odense Marcipan
40 g Perfect Fit
20 g Flordrys
1/2 æggehvide

(fyldet blandes sammen og sættes evt. 20 minutter på køl)

 

Sådan gør du:

Bland mel, margarine (deles i små stykker og puttes i melet) og sødestof løst sammen. Hæld ægget i og ælt dejen til en flot ensartet dej. Dejen må ikke være alt for hård.

 

Sæt gerne dejen i køleskabet 20-30 minutter. Den bliver langt nemmere at have med at gøre, når den er kold, men det er ikke påkrævet.

 

Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse og brug fx et glas med en diameter på 6-7 cm til at stikke cirker ud. Sæt cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

 

Hver cirkel skal have en marcipankugle (lavet af fyldet) sat midt på. Når alle kagerne har fået marcipankuglen på midten, skal du pensle marcipanen med lidt vand.

 

Træk 3 sider op (se evt. på mit billede) og tryk dem godt ind mod marcipankuglen.

 

Bag dem midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Det er lidt svært at sætte tid på, men et godt tip er, at kanterne skal være en lille smule gyldne, før du kan tage dem ud. Men så skal du til gengæld også være hurtig, for de kan hurtigt blive bagt så meget, at de bliver hårde.

 

Når kagerne er kølet lidt af, kan du evt. dyppe hver kage i smeltet 86% chokolade (se billede).

Sukkerfri Napoleonshatte

2 tanker om “Sukkerfri Napoleonshatte

  1. Hej, jeg vil bare sige at jeg er vildt overrasket over hvor gode napoleonshattende er, jeg er ny diabetes 2 og har prøver mange slags kager og ejen opskrifter hvor jeg brugte sødemidler , men med dårligt resultat, synes at sødemiddet gav bismag , men disse hatte er virkelige godt, vil glædelig til at prøve andre af dine kager.
    Tusind tak for du giver opskrifterne ud , så vi andre kan være med.
    Mvh Gullvig Christensen

  2. Hej. Jeg vil lige nævne at odense sukkerfri marcipan faktisk ikke er sukkerfri. Den er sødet med maltitol som er en sukkeralkohol der påvirket blodsukkeret lige så meget som sukker. De bedste sødemidler for diabetikere er stevia og sukrin der begge er naturligesødemidler med et glykæmisk indeks på 0 og dermed ikke påvirker blodsukkeret. Jeg vil også anbefale at droppe brugen af perfect fit som består af det kunstige sødemiddel aspertam som har vist sig at være kræftfremkaldende.
    Håber at andre med diabetes som jeg selv vil tage imod disse oplysninger for lægerne ved ikke hvilke sødemidler der bedst for diabetikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen