Disse småkager blev overraskende gode og er meget nemme at lave.
Der skal ikke voldsomt meget i, men de vokser helt enormt, når de kommer i ovnen. Jeg brugte et lille æggebæger til at stikke dem ud, efter jeg havde rullet dejen ud. Husk at bruge noget ekstra mel oven på dejen, ellers er den svær at rulle ud.
Indhold:
250 gram mel
70 gram margarine
70 gram Perfect Fit
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. vaniljesukker
1 æg M/L
1 tsk bagepulver
1/2 tsk. kanel (kan evt. undlades)
86% chokolade (jeg bruger Marabou 86%)
Sådan gør du:
Mel, hjortetaksalt og vanilje sigtes sammen. Skær margarinen i små stykker ned i melet.
Pisk æg og Perfect Fit sammen.
Hæld Perfect Fit meget langsomt i, mens du pisker grundigt.
Er dejen for tør, kan du evt. hælde en tsk. minimælk i.
Sæt gerne dejen i køleskabet en time eller to. Så er den nemmere at arbejde med.
Rul dejen ud på bordet og stik småkager ud med et rundt instrument.
Jeg bruger et æggebæger, da det har en fin størrelse.
Bag småkagerne i ca. 15 minutter ved 200 grader, til de er lysebrune.
Når småkagerne er bagt, skal de hurtigt ud af ovnen. Samtidig skal du have det smeltede chokolade klar. Du kan enten smelte det i mikrobølgeovn eller over et vandbad.
Tag lidt chokolade med en teske og hæld det ud over midten på de varme småkager. Da småkagerne er varme, vil chokoladen løbe hurtigt ned over siderne. En del af chokoladen vil altså løbe af småkagen, men når de er kølet af, vil småkagerne have nøjagtigt så meget chokolade, som er nødvendigt.
Sæt småkagerne et køligt sted, indtil chokoladen er stivnet.
HUSK:
Vi taler om småkager her. Ikke sunde klidkiks.
Kager og småkager skal ALTID spises varsomt, ligegyldigt om du er på slankekur eller har sukkersyge.
Lækre sprøde småkager – jeg havde kun 70% chokolade med appelsin hjemme,så jeg undlod kanel, da jeg ikke synes det passer til appelsin. Men de smager himmelske.
Jeg brugte et æg, jeg kan ikke se noget sted i opskriften hvor mange der skal bruges, blot at det skal piskes med Perfect fit. :o)
Mel, bagepulver og vanilje sigtes sammen.
Pisk æg og Perfect Fit sammen.
der står hverken bagepulver eller æg blandt ingredienserne i indholdslisten
Åh pokker, det var min fejl. Jeg havde nok for travlt med at få lavet den nye side. Det er nu rettet.
Hastværk er makværk 🙂
Michael
Nu har jeg lavet sukkerfrie paddehatte og først bagefter opdager jeg at der er en der har skrevet at der skal bagepulver i. Det står stadig ikke i ingredienslisten ØV
Åh det er jeg pokkers ked af, Lene. Det er min fejl.
Da jeg mistede den gamle side måtte jeg ty til Google for at se om deres cache havde flere af mine opskrifter. En af dem var denne, men desværre i den forkerte udgave.
Jeg får det rettet.
Michael 🙂
Bagte dem sidste år. Fantastiske…og med lidt flere julekrydderier (minus chokolade) er de lidt som vendsysselske pebernødder som min mand elsker, men ikke må få mere.