Sukkerfri Romkugler

sukkerfri romkuglerHvem havde forestillet sig, at det rent faktisk kan lade sig gøre at lave sukkerfri romkugler? At de så smager som dem du køber i butikkerne, som er fyldt med sukker og fedt, er bare en bonus.

Du kan kun lave dem, hvis du i forvejen har sukkerfri kage og småkage til overs. Romkugler er nemlig lavet af andre kager. Så lang tid det er sukkerfrit, kan det bruges.

 

Indhold:

1 dl Flordrys
½ dl flydende Becel
½ dl minimælk
1 tsk. vaniljesukker
2-3 dl kagerester (brug aldrig kager med creme på)
2-4 tsk. romessens (afhængig af hvor stærk du vil have smagen. Jeg bruger 4)
2 spsk. kakao
Kokosmel (se tips)

 

Sådan gør du:

Bland det hele og pisk det godt sammen.

Stil dejen køligt i en times tid.

Tag en tsk. og tril kugler ud af dejen.

Rul hver romkugle i kokosmel og tryk den godt sammen.

 

Tips:
Dejen skal være fast og tyk, men stadig pisket godt og fri for klumper. Brug evt. en gaffel i starten til at mase kageresterne godt.

Du er nødt til at smage dejen til. Nogle foretrækker romkugler med en gennemtrængende smag af rom, mens andre vil have smagen afdæmpet.

Du kan hælde en lille håndfuld kokosmel i dejen, hvis du vil have dem lidt mere rustik. Personligt synes jeg, at de bliver bedre med lidt kokosmel.

Jeg tror, at du kan lave disse romkugler helt uden flydende Becel, men jeg har ikke prøvet. Hvis du har overskud til det, eller vil undgå for meget fedt, så brug 1 dl. minimælk og drop Becel. Husk at piske det lidt længere. Har du en 1/4 dl Perfict Fit, så hæld det i. Det har fremragende egenskaber som erstatning for fedt.

Sukkerfri Romkugler

3 tanker om “Sukkerfri Romkugler

 1. Jeg synes ofte, når jeg leder efter sukkerfrit bagværk, at jeg støder på sukker i opskriften alligevel. Tit gemt i vanilieSUKKERET. Det er ikke meget, der skal i her, men det gør ingen forskel, når man serverer det får en diabetiker. For der er sukker i. Hvad ville du bruge som alternativ til din opskrift? Vaniliestang? Dadler? Og hvor meget?

  Venligst
  Jill

  1. Du kan lave Vaniljesukker selv – Du skal bare bruge en vaniljestang og flordrys (eller sukrin). Skær de hårde ender af vaniljestangen. Vaniljestang og flordrys (eller surkin) ned i minihakkeren/blender og så giv dem en ordentlig tur, til det er helt fint pulver… Og vupti, sukkerfri vaniljesukker 😉

 2. Hej Jill,

  Når man taler om sukker til en diabetiker, så gør vanillesukker ikke noget. Det er ikke meget der bruges, så en diabetiker kan ikke se det på sit blodsukker.

  Jeg har selv bokset lidt med det, men indtil videre vælger jeg næsten altid vanillestænger. De er at foretrække over vanillesukker pga. smagen, efter min mening. En halv vanillestang gør det cirka ud for en teskefuld vanillesukker. For at få det godt ud i dejen kan det opløses sammen med noget af det våde der skal i dejen, f.eks. æg eller mælk.

  Du kan ofte skifte vanillesukker ud med noget andet. Essens af en art eller f.eks. dadler som du siger, eller banan. Man den slags frugter giver forlænget bagetid pga. konsistensen. Du skulle se den omgang grød jeg nogle gange har hevet ud af ovnen fordi jeg (pga. hastværk) glemte at jeg havde smidt ekstra frugter i.

  Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen