Michaels Vanillehjul

sukkerfri-vaniliehjulDet kan være svært at undgå sukker og fedt omkring juletid. Det vælter frem med småkager og julekonfekt banket op med sukker og fedt, og ligegyldigt om man er på slankekur eller har sukkersyge, så er alle de ting lukket land for os.

Jeg har forsøgt at lave en småkageopskrift, som ikke ligner de sædvanlige dødkedelige småkager, man kan købe i butikkerne. Den kunstneriske udførelse kan debateres, men de smager dejligt.

 

Indhold:

300 gram mel
3/4 tsk bagepulver
3 tsk vanille
100 gram Perfect Fit
100 gram margarine
1 æg
60 gram smuttede mandler til pynt

 

Sådan gør du:

Vanille, mel og bagepulver blandes godt. Margarinen skæres i små stykker og kommes ned i melet.
Del melet i 2 lige store dele. Den ene del beholder du, som den er, den anden del kommer du 1-1½ spsk cacao i. Det afhænger lidt af, hvor meget du elsker cacao.
Æg og sukker røres sammen og fordeles i de 2 dele (se TIPS i bunden af siden).
Nu skal begge deje æltes godt, men de skal ikke blandes sammen endnu. Hæld det ud på bordet og brug hænderne til at ælte.
Det kan være en irriterende dej at arbejde med, så du kan hælde en lille smule minimælk i dejen. Dejen skal være rimelig tør.
Når begge deje er æltet godt, skal de rulles til aflange firkanter (rektangel) med en kagerulle.
Læg den ene dej oven på den anden, skær siderne til så det passer pænt sammen, og rul et par gange med kagerullen.
Nu skal du meget forsigtigt begynde at rulle det til en roulade. Start forsigtigt og buk kanterne ind mod midten. Resten er nemt nok.
Smut mandlerne (hvis du vil have dem på) og del dem evt. i to. Sæt dem godt fast midt i småkagen.

 

Ind i ovnen i ca. 12-14 minutter ved 185 grader.
Laver du to plader, skal de have omkring 16-20 minutter.
TIPS:

Når æg og Perfect Fit skal blandes sammen, kan det klumpe helt grotesk. Det er der råd for. Rør det evt. ud i en kasserolle over et svag blus. Du kan også udskifte Perfect Fit med Flordrys, så undgår du problemet.

 

Når du smutter mandler, er det nemmest at hælde noget kogende vand over dem i en dyb tallerken, inden du går i gang med at lave dejen. Så står de og bilver medgørlige, mens du laver det andet.

 

Jeg lavede de to deje forholdsvis tynde. Da jeg havde de to lag dej rullet sammen til en roulade, skar jeg småkagerne i ca. 0.5 cm. tynde skiver og trykkede dem godt flade bagefter.

 

Du skal ikke være bange for at forsøge dig. Dejen er næsten umulig at ødelægge. Er den for blød, skal der bare lidt mere hvedemel i, og mere minimælk hvis den er for tør. Dejen skal føles lidt som en klump lidt tør marcipan.

Michaels Vanillehjul

3 tanker om “Michaels Vanillehjul

  1. Hej, det ser rigtig godt ud. Men hvad er perfect fit, og kan man bruge andet? jeg har en stor dåse stevia som jeg ikke har lært at bruge

    tak for god inspiration.
    sanne

  2. Jaja, denne side er vist ikke aktiv mere, men alligevel skriver jeg dette, for opskrifterne er GENIALE!!! De smager virkelig godt, og er super nemme at lave. Så skulle du på en eller anden måde ende her – du kan roligt lave disse opskrifter! Det er ærgerligt, at der ikke er flere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen