Der findes alverdens forskellige snobrød, og selvom det lyder dumt, så er mange af de opskrifter med sukker og fedtstof. Endda ikke så lidt fedtstof og det er ikke just godt, for de ristede pølser koster også på kaloriekontoen.
Personligt kunne jeg aldrig finde på at putte hverken fedtstof eller sukker i dejen til snobrød. Mens dine pælser syder og bobler på grillen kan du sagtens lave lidt snobrød. Her er min opskrift.
Indhold:
400 gram hvedemel (500 gram hvis du dropper hvid hvede)
100 gram hvid hvede (jeg bruger den fra Amo)
3 dl. minimælk
1 tsk. salt.
Sådan gør du:
Bland mel og salt godt sammen . Vend mælken i og ælt godt. Lad det stå i en times tid et lunt sted, inden du skal bruge den.
Du kan eventuelt blande en smule sødemiddel i (f.eks. Perfect Fit). Det giver en fin balance til salten, men ikke mere end en strøget teskefuld.
Sno dejen rundt om en bambuspind. Jeg bruger sølvpapir stramt om pinden. Så er jeg helt sikker på, at brødet er rent.