Brunkager kan være en skidt oplevelse, hvis man har sukkersyge, eller bare vil tabe sig. Mange opskrifter er baseret på sirup, smør og meget sukker.
Derfor brugte jeg min lørdag aften på at finde frem til en god opskrift på brunkager, uden sukker og for meget fedtstof. De har endnu ikke gjort noget ved mit blodsukker.
Indhold:
135 gram mel
20 g smuttede og finthakkede mandler
70 g Perfect Fit
2 tsk. brunkagekrydderi (evt. 1½ for mild brunkagesmag)
50 g flydende Let Becel
En god fingerspids hjortetaksalt
1/2 æggehvide
Sådan gør du:
Bland mel, Perfect Fit, brunkagekrydderi, hjortetaksalt og mandler.
Bland Becel grundigt i melet, saml dernæst melet med æggehviden og ælt godt.
(Der skal muligvis lidt ekstra mel i, men dejen må ikke blive for tør)
Rul en pølse af dejen i den tykkelse du vil have dine brunkager og pak den ind i husholdningsfilm.
Sæt dejen i køleskabet i mindst 2-3 timer.
Herefter kan dejen skæres ud i tynde skiver og placeres på en bageplade med bagepapir.
Bag dem på øverste rille i ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Hvis du laver dem for tykke, skal de bages lidt længere.
Er dejen fryse egnet??