Når man bager chokolademuffins, skal man være klar over, at de kan hæve meget. Der er salt i og det er fordi salt giver kakaosmagen et spark.
Jeg synes selv disse smager himmelsk. Denne opskrift er revideret og passer nu til en muffinbageform.
Et godt råd er at købe en muffinsbageplade. Det er betydeligt nemmere at bage dem heri fremfor kun i de gamle papirforme.
Indhold:
120 gram mel
60 gram Perfect Fit
30 gram kakao
2 tsk. bagepulver
1 stang vanilje
1 æg
3/4 dl minimælk
1 dl Yoghurt
1/2 dl olie (fx jomfruolie)
1 knivspids salt
Evt. 2-3 tern 86% chokolade hakket i tern.
Du kan evt. også hælde 10-20 gram kokosmel i, men husk det er meget fed.
Sådan gør du:
Bland mel, kakao, salt, bagepulver og Perfect Fit og sigt det i en skål.
Put resten i og rør det hele godt sammen.
Fordel dejen i dine forme (sæt papirforme ned i muffinsbagepladen, så der er mere hold på dem. Jeg fylder formene godt op, men det er op til dig, hvor store du vil lave dem.
Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Vær opmærksom på, at muffins skal have lov at køle godt af, ellers er det næsten ikke til at få ud af papirformene. Har du ingen muffinbageform, så sæt 2-3 papirforme sammen. Så undgår du, at dejen render ud.
Hep
Hvor mange muffins er der til, sådan ca.?
Jeg fik omkring de 12 muffins ud af den.
Hvilken yoghurt skal bruges?