Nogle vil måske huske Dag og Nat kager fra barndommen, hvor den ene ende var med mørk glasur, mens den anden havde lys glasur.
Denne muffin er lavet lidt efter sammen princip. Mørk bund og lys top. Du kan putte sukkerfri glasur på, eller også kan du smelte lidt chokolade og hælde det ud over dine muffins og lad det hele køle af. Men jeg holder nu mest af dem uden noget på.
Indhold:
2 æg
80 g Perfect Fit (du kan bruge mindre, hvis du vil)
180 g mel
3/4 dl minimælk
1 spsk. kakaopulver
1 tsk bagepulver (med top)
1 tsk vanilleessens
1 tsk mandelessens
Evt. en lille håndfuld finthakkede hasselnødder
Sådan gør du:
Pisk æggene godt luftige.
Bland mel, Perfect Fit og bagepulver. Vend mel og mælk skiftevis i æggemassen. Gør det forsigtigt.
Del dejen op i to portioner. Den ene bør være større end den anden. Jeg deler den op 35/65, hvor den med de 65% af dejen bliver til den lyse dej.
Tag den ene portion og rør 1 tsk. mandelessens i. Gerne lidt mere hvis du elsker smagen.
Tag den anden portion og rør vanillen i først, dernæst kakaoen og evt. nødderne.
Sæt 6-7 papirforme i din muffinform. Hæld først den mørke dej i formene. Lad den falde lidt ud til siderne i formen inden du putter den lyse dej oven på. Gør det stille og roligt.
Sæt formen midt i ovnen og bag den ved 200 grader i ca. 15 minutter.
http://www.kostkalender.dk/Default.aspx?ID=918
Tak for en masse gode opskrifter, de ser lækre ud alle sammen.
Jeg skal bage til en fest, hvor der kommer en med diabetes. Vil gerne bage disse, men ved du, om de kan bages i forvejen og fryses? Evt. bages dagen før og stadig være lækre på dagen?
På forhånd tak,
Louise
Tak fordi du tager dig tid til at kigge forbi, Louise 🙂
Altså, de kan godt fryses ned, men hvorfor fryse dem ned, hvis de alligevel skal spises dagen efter? Bagværk du fryser mister altid lidt af det dejlige. Jeg ville lade dem blive oppe og pakke dem i en bøtte eller lignende.
Michael 🙂