Sukkerfri appelsinkage

sukkerfri appelsinkageJeg elsker appelsiner, så det faldt mig naturligt at lave en stor kage i en flot form, da jeg skulle lave denne sukkerfri appelsinkage. Den er tilmed fedtfattig og let at lave.

Den præsenteres bedst i en flot form, men mindre kan sagtens bruges. Husk at lade kagen hvile, når den er kommet ud af ovnen. Så er den nemmest at få den ud af den smurte form.

 

Indhold:

2 dl Perfect Fit
4 æg (mellem eller store)
1½ tsk bagepulver
5 dl mel
1 tsk salt
1 tsk vanillesukker
110 g Let Becel
Saft og skal fra 3 appelsiner
3-4 grovhakkede tern fra en plade 86% chokolade

 

Sådan gør du:

Pisk æg godt sammen.

Vend mel, bagepulver, vanillesukker, Perfect Fit og salt sammen. Dog ikke det hele på én gang.

Vend fedtstoffet i.

Hæld appelsinsaft og den revne skal i og vend det godt rundt.

Den hakkede chokolade vendes i lidt mel og vendes dejen.
Chokoladen vendes i mel for at undgår, at den falder til bunds, mens kagen bages.

Bages ved 175 grader i ca. 45 minutter (tjek med en strikkepind eller kniv om kagen er færdig. Hvis intet hænger fast, så er kagen gennembagt).

Sukkerfri appelsinkage

32 tanker om “Sukkerfri appelsinkage

 1. super god. Lavede den til min fødselsdag, da min far har sukkersyge. Jeg kom bare dejen i små muffinsforme, og alle var vilde med dem 🙂

  1. Jeg er SÅ glad for din feedback på denne kage. Det er en af mine egne favoritter og fedt at andre også kunne lide den 🙂

   Michael

   1. Hvorfor skriver du at perfect fit skal piskes med æggene, når der utrykkeligt står at det altid skal blandes med de “tørre” ting. Det klumpede da helt vildt, så jeg blev helt forskrækket !!!
    Doris

    1. Fordi det skal det. Hvis det klumper, så har du puttet det alt for hurtigt i. Som der står, så skal det gøre stille og roligt. At piske Perfect Fit i er aldrig noget der kan gøre hurtigt.

     Op på hesten igen 🙂

 2. MEGET lækker kage. Det er første gang, jeg prøver at bruge Perfect Fit. Det er noget dyrt, synes jeg, men det giver kagen en rigtig fin konsistens!

  Glæder mig til at prøve nogle at de andre opskrifter 🙂

  Mange hilsner
  Pernille

 3. Hej.
  Sikke en dejlig opskrift. Kager som både smager skønt og samtidig er forholdsvis sunde er lige mig. :).
  Jeg ville eventuelt skifte en af appelsinerne ud med en citron i stedet. Citron giver – i følge mig – bare en helt fantastisk smag til kager.
  Mvh. Malene

 4. Kunne godt tænke mig at vide om det at blande Perfect Fit sammen med æg har nogen fordel fremfor det som står på bøtten, at det altid skal blandes med de tørre ting.

  1. Ulrik,

   Det har samme effekt som når du laver piskede kager med sukker. Piskede kager har generelt rigtig godt at at få “æggesnapsen” pisket godt igennem. Sødemidlet, om det kommer fra Isis eller Toft-care.dk er ligegyldigt.

   Så lang tid du pisker det STILLE OG ROLIGT i, så skulle det går fint. Hvis du smider det hele i på én gang, så ender du med en stor klump.

   Michael 🙂

   For jer der ikke kender Toft-care.dk så er her et link til deres ting.

   http://www.toft-care.dk/e-shop/sodemidler.html

 5. Jeg piskede stille og roligt, og rørte mens jeg forsigtigt hældte perfect fit i, alligevel klumpede det, og jeg måtte fiske store og små klumper op. Jeg tilsatte lidt ekstra perfect fit senere i processen, men kagen har en fæl bismag, af bitter appelsin, og kunstige midler. Så det skulle jeg nok ikke have gjort. Kan man ikke piske æggene for sig selv, og så tilsætte perfect fit med det tørre, som der anbefales?

 6. Hej,

  Jeg er fuldstændigt nybegynder ud i bagværk med sødemidler. Hvor købet man Perfect Fit?

  Mange hilsner
  Pernille

  1. Ja, det kan du godt men jeg ved ikke helt hvordan størrelsesforholdet skal være. Jeg bruger nemlig aldrig Stevia.

   Michael 🙂

  1. Undskyld det sene svar. Af ukendte årsager får jeg pludseligt ikke emails hvis I skriver til mig. Det var træls, som vi siger i Nordjylland 🙂

   Jeg bruger 86% Marabou. Den er mørk og smager skønt. Problemet med sukkerfri chokolade er, at for at opveje “tabet” af sukker i chokoladebars så bliver der tilføje mere fedtstof. Derfor bruger/spiser jeg aldrig sukkerfri chokolade.86% er fint for mig og med de mange procent kakao sker der ikke noget med blodsukkeret.

 7. Hej.
  Jeg har en farmor der lider af sukkersyge, så vil prøve denne kage på lørdag.

  Jeg skal dog bare lige høre ad. Når æg og perfect fit er rørt sammen, skal mel, bagepulver, vanillesukker og salt så piskes sammen med æg og perfect fit?

  1. Hej Anders,

   Ja, den er fin. Bland mel o.s.v. og vend det i dejen.

   Jeg skal dog sige, at netop denne kage er voksen opgave at starte ud på. At få æg og Perfect Fit til at danse sammen kan være noget af en prøvelse.

 8. Så er aften kaffen servert med et lækkert stykke sukkerfri kage som smager virkelig godt. jeg bagte den i 55 min for at den slap men sikken en smag
  mange tak for en god opskrift (-:

 9. Når du skriver at det skal piskes er det så med håndmixer, røgmaskine eller bare en piskeris ?

  Hilsen Ditte

     1. Den kan være lidt tricky at lave, skal jeg lige indskyde. Det er en ordentlig basse, men mine venner og veninder plejer at elske den 🙂

      Michael

 10. Hej.. Hold fast den ser god ud, den må afprøves!

  Men har lige spørgsmål..
  Der står og perfect fit skal piskes, at melblandingen piskes i og fedtstoffet piskes i.
  En spurgte med hvad og det var røremaskine/håndmikser.
  En anden spurgte om noget andet, hvor du svarede at mel blandingen skal vendes i.. Det er jo ikke at piske.

  Så bliver lidt i tvivl om hvilket af det skal piskes og hvilket skal røres i. Ved ikke om det har den store betydning, hvis man gør det ene frem for det andet 🙂

  God søndag!

  1. Hvis jeg var dig, ville jeg piske alt. Enten med håndmixer eller maskine. Chokoladen skal dog vendes i – efter at være vendt i lidt mel. Synes jeg altså. 🙂
   God sommer!

 11. Hej, jeg er glad for denne opskrift da jeg har en far med sukkersyge.. Nu har jeg lige bagt den for 2. Gang… Men mine bliver altså ikke særlig høje, slet ikke i det omfang billedet af din kage viser… Hvad gør jeg mon galt??
  Jeg har brugt smeltet margarine men det er kølet af inden det blandes sammen.
  Håber du vil svare… Vil gerne have den høj og luftig som din ser ud til..

  På forhånd tak 🙂

 12. Hej har lige lavet din appelsinkage men dog uden chokolade og den smager rigtigt godt. Kan kun anbefale den

 13. Jeg ved ikke om jeg har overset noget, men hvordan skriver jeg
  opskriften uden at få alle siderne med???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen