Sukkerfri citronmåne

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer er en klassiker, og endda i sukkerfri version. Citronmåne. Der bliver naturligvis to måner ud af kagen, for du bager den i en rund springform og deler den på midten.

Det er DanCake som står bag klassikeren i Danmark, men mens den originale er en smule tør, så håber jeg denne vil vinde på både smag og konsistens. Jeg nåede desværre ikke at tage et billede af kagen, da den blev spist meget hurtigt.

Indhold:

3 æg
50 gram Let Becel
2 dl Perfect Fit
3½ dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk vaniljesukker (i det samlede regnskab gør en teskefuld intet)
2 økologiske citroner.

FlorDrys fra Toft-Care til glasur
Eventuelt gul frugtfarve til glasuren.

 

Sådan gør du:

Piske de tre æg grundigt. Vend Let Becel i.

Bland mel, Perfect Fit, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det stille og roligt i de piskede æg.

Riv den gule skal af en citron i dejen. Det hvide smager bittert, så stop inden du får det med. Pres saften ud af begge citroner og vend det i dejen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 210 grader i 18-20 minutter. Tjek om kagen er færdig som normalt, med en strikkepind, en spids kniv eller lignende. Sidder der noget fast, så skal den bages mere.

Når kagen er færdig og har fået lov at stå 10 minutter, så laver du glasur med FlorDrys. Det gør en citronmåne komplet.

  11 comments for “Sukkerfri citronmåne

  1. Hanne Jensen
    16. marts 2014 at 8:18

    Virkelig god kage! Og godkendt af sukkerspisere 😀

  2. Helle
    27. maj 2014 at 18:07

    Nøj hvor dufter den godt.
    Jeg har lige lavet en portion dej som jeg fordelte i små forme og så får min farfar på Sjælland dem i morgen.
    Han har tit snakket om at der er nogle kager han savner….. nu får han i hvert fald en af dem 😉
    Tak for en fantastisk side.

  3. Gullvig Christensen
    16. juni 2014 at 15:40

    Hej, da jeg er flittig bruger af dine opskrifter , og jeg og en anden pige har oprette en facegruppe, der er til fordel for dem der er sukkerfølsomme, så vil jeg høre om vi må henvise til din side, da dine kager er gode,
    Mvh Gullvig Christensen
    gullvig@gmail.com

    • Michael
      21. juni 2014 at 13:56

      Hej Gullvig.

      hvis I bare vil sætte et link på til min side på jeres Facebook side, så er det helt fint med mig.

      Michael 😉

  4. Gullvig Christensen
    8. juli 2014 at 9:51

    Tak Michael, det skal vi gøre. Mvh Gullvig Christensen

  5. allan christensen
    17. august 2014 at 12:04

    kan virkelig godt forstå din passion for at lave disse kager/brød til os med diabetes.
    har i dag lavet en citronmåne, nice nice nice nice, den er bare lækker, kan godt forstå du ikk nåede at tage et billede af den.

  6. 15. september 2014 at 19:12

    Øjjj hvor lækkert!
    Den vil jeg prøve en af dagene – er sikker på, at den vil få stjerner herhjemme! 🙂

    //Line

  7. monica vang
    3. februar 2015 at 15:49

    Hej Michael

    Jeg har en datter på 7 med diabetes 1, hvor mange kulhydrater er der i de forskellige kager.brød..

    Med venlig hilsen
    Monica

    • Michael
      3. februar 2015 at 20:26

      Jeg aner det ikke, Monica. Den måde jeg lever med diabetes 1 (og det samme med min kæreste) er helt uden at tælle kalorier og kulhydrater, og mit langtidsblodsukker er virkelig flot. Hvis jeg vil have et stykke kage, så tager jeg det bare. Det kan jeg nemlig fordi mine kager er så fedtfattige, at de yderst sjældent gør noget ved mit blodsukker.

      Michael 🙂

  8. celine
    5. marts 2015 at 19:43

    Hvor meget bliver der til i alt? er den fx på størrelse med en alm. citronmåne eller hvordan?
    Spurgt på en anden måde – hvilken størrelse form brugte du? 🙂

    • Michael
      6. marts 2015 at 8:56

      En ganske almindelig springform. Ikke alt for lille. Den skal cirka have størrelse som en lagkagebund.

      Laver du kagen i en mindre form, så husk at bagetiden nok bliver noget længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *